"Delfi TV ar Jāni Domburu" tiešraidē "mācības 2020., prognozes 2021." atbildes uz jautājumiem sniedza Latvijas Bankas prezidents Mārtiņš Kazāks, Dailes teātra direktors Juris Žagars un bijusī Satversmes tiesas priekšsēdētāja, šobrīd Eiropas Savienības Tiesas tiesnese Ineta Ziemele.

Lielāko daļu 2020. gada visa pasaule pavadījusi Covid-19 pandēmijas apstākļos. Slimības izplatības samazināšanai tika pieņemti dažādi ierobežojumi, kuri būtiski ietekmēja gan Latviju, gan visu pasauli – ekonomiku, kultūru un citas nozares, arī cilvēku iespējas un tiesības.

Ar Covid-19 izraisīto krīzi saistīti arī dažādi politiskie lēmumi un paziņojumi, kas izraisījuši pretrunīgas reakcijas, bet optimistiskās prognozes, ka krīze ātri beigsies, nepiepildās, un vīrusa būtiska ietekme turpināsies arī 2021. gadā.

Arī raidījuma viesiem 2020. gads nesis nopietnas pārmaiņas - ekonomists Mārtiņš Kazāks darbu Latvijas Bankas prezidenta amatā uzsāka īsi pirms iepriekšējās gadu mijas. Aktieris un uzņēmējs Juris Žagars par Dailes teātra direktoru kļuva marta sākumā, tikai dažas nedēļas pirms Covid-19 pandēmijas dēļ uz laiku tika aizliegti pasākumi ar skatītājiem. Savukārt juriste Ineta Ziemele šoruden pameta Latvijas Satversmes tiesas priekšsēdētājas amatu, lai pārceltos darbā uz Eiropas Savienības Tiesu.

Gada noslēguma sarunā ar trīs dažādu nozaru personībām vērtējām, kādus secinājumus ir pamats izdarīt par aizvadītā gada notikumiem gan mūsu valstī, gan starptautiskā mērogā, un kas Latvijā ļautu turpmāk labāk pārvarēt Covid-19 krīzi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!