Piektdien, 3. jūlijā notiks Latvijas Futbola federācijas (LFF) kongress, kurā tiks ievēlēts jaunais federācijas prezidents un citas amatpersonas. Par prezidenta amatu sacentīsies politiķis, iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) un Latvijas telpu futbola asociācijas (LTFA) prezidents Vadims Ļašenko. Pirmdien "Delfi TV ar Jāni Domburu" tiešraidē abi kandidāti klātienē debatēja par savu Latvijas futbola nākotnes vīziju. Pēc tiešraides raidījums pieejams ierakstā.

Pērn oktobrī LFF ārkārtas kongresā biedri nolēma atstādināt no amata organizācijas prezidentu Kasparu Gorkšu. Par viņa atstādināšanu balsoja 67 biedri, pret bija 60, bet atturējās divi. Patlaban organizācija strādā bez prezidenta, bet paraksta tiesības ir LFF ģenerālsekretāram Edgaram Pukinskam. Iepriekš plānus rīkot LFF kongresu un prezidenta vēlēšanas aprīlī izjauca Covid-19 pandēmija, tādēļ tas tika pārcelts uz 3. jūliju.

Ģirģens ir politiķis, kurš šobrīd ieņem iekšlietu ministra amatu. Viņš paudis pārliecību, ka ievēlēšanas gadījumā amatus varēs savienot. Iepriekš ar futbolu saistītus amatus Ģirģens nav ieņēmis.

Ļašenko ir Latvijas Telpu futbola asociācijas prezidents. Viņš uz LFF prezidenta amatu kandidējis jau iepriekš un bijis arī starp Gorkša atlaišanas iniciatoriem.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!