Ar diskusiju "Covid-19 ierobežojumi un atvieglojumi – veselība, tiesības, politika: par un pret" piektdien, 28. maijā pie skatītājiem atgriežas "Delfi TV ar Jāni Domburu". Tiešraides sākums pulksten 10. Pēc tiešraides raidījums pieejams ierakstā.

Lai arī ārkārtas situācija, kas pērnruden tika izsludināta, sākoties Covid-19 otrajam vilnim, ir beigusies jau pusotru mēnesi, Latvijā arvien ir spēkā liela daļa tās laikā ieviesto ierobežojumu. Tomēr ik nedēļu valdībā un Saeimā notiek lemšana par kādu ierobežojumu pārskatīšanu.

Diskutēt par to, kā Latvijā šobrīd tiek plānoti Covid-19 pandēmijas dēļ ieviestie ierobežojumi, cik izsvērti un pamatoti tie ir, un, vai lemjot par ierobežojumu atvieglošanu, dominē politiskās intereses vai rūpes par sabiedrības veselību, “Delfi TV ar Jāni Domburu” aicināti Veselības ministrijas parlamentārais sekretārs Ilmārs Dūrītis (AP), Saeimas deputāts Gatis Eglītis (JKP), Starpinstitūciju darbības koordinācijas grupas vadītājs, Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis, tiesībsargs Juris Jansons un Rīgas Stradiņa universitātes Sabiedrības veselības un epidemioloģijas katedras vadītājs Ģirts Briģis.

Savus jautājumus diskusijas dalībniekiem varat iesūtīt šā raksta komentāros, rakstot uz janis.domburs@delfi.lv vai “Facebook”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!