"Delfi TV ar Jāni Domburu" notika diskusija "Dzīvesbiedru un viendzimuma pāru statuss likumos – par vai pret?". Pēc tiešraides diskusija pieejama ierakstā.

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija pagājušonedēļ noraidīja 10 000 Latvijas pilsoņu parakstītu kolektīvo iesniegumu, kurā bija aicināts Latvijā ieviest viendzimuma partnerattiecību juridisko regulējumu, lai novērstu pret šādiem pāriem iesniedzējuprāt pastāvošo diskrimināciju. Uzreiz pēc tam portālā manabalss.lv tika sākta jauna parakstu vākšana, kas, 10 000 parakstu savāca mazāk kā nedēļas laikā. Jaunā iniciatīva "Par visu ģimeņu tiesisko aizsardzību" aicina Latvijā ieviest partnerattiecību regulējumu, viendzimuma attiecības īpaši neizdalot.

Jāpiebilst, ka pagātnē mēģinājumi ieviest Latvijas likumos tā dēvēto partnerattiecību regulējumu nav vainagojušies ar panākumiem. 2005. gada nogalē Saeima atbalstīja Satversmes grozījumus, kas definēja laulību kā savienību starp vīrieti un sievieti.

Iniciatīvas aizstāvjus diskusijā pārstāvēja Saeimas deputāte Marija Golubeva (A/P), jurists Lauris Liepa, un kustības "Dzīvesbiedri" vadītājs Kaspars Zālītis. Viņiem oponēja Saeimas deputāts Raivis Dzintars (NA), juriste Inga Bite un biedrības "Universum" valdes priekšsēdētājs Andis Apsītis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!