Pirmdien, 16. augustā, pulksten 11 "Delfi TV ar Jāni Domburu" tiešraidē notika diskusija "Jaunais mācību gads un Covid-19: kā mācīties drošāk un labāk?". Pēc tiešraides diskusija pieejama ierakstā.

Jau ziņots, ka gatavojoties jaunajam mācību gadam valdība lēmusi, ka dalībai klātienes mācībās skolēniem būs nepieciešams Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts vai arī negatīvs Covid-19 tests. Kā valdības sēdē izteicās finanšu ministrs Jānis Reirs, visu skolēnu testēšana valsts budžetam mācību gadā izmaksās 25-30 miljonus eiro.

Savukārt uz skolotājiem plānots attiecināt prasību būt vakcinētiem vai pārslimojušiem - par to vēl jālemj Saeimai, bet prasība varētu stāties spēkā no oktobra.

Diskusijā piedalījās izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece (JKP), Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības priekšsēdētāja Inga Vanaga, Latvijas izglītības vadītāju asociācijas valdes priekšsēdētājs Rūdolfs Kalvāns kā arī izglītības uzņēmuma "Lielvārds" valdes priekšsēdētājs Andris Gribusts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!