Šodien pulksten 17 "Delfi TV ar Jāni Domburu" tiešraidē notika diskusija "Pedagogi pret ministri: demisija un Covid-19 ierobežojumi – par un pret". Tajā piedalīties aicināta izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP) un Latvijas izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) priekšsēdētāja Inga Vanaga. Pēc tiešraides raidījums pieejams ierakstā.

Jau ziņots, ka LIZDA trešdien, 25. novembrī, izlēma pieprasīt Šuplinskas demisiju, to pamatojot ar Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) atbildi uz LIZDA prasībām - ministrija bija gatava pilnībā pildīt tikai vienu no tām, divas daļēji, bet pārējās ignorētas, norādīja Vanaga. Konflikta pamatā ir normatīvo aktu grozījumi, kurus virza IZM, kuros paredzēts noteikt stingrākus kvalitatīvos rādītājus skolu darba rezultātam, proti, tām izglītības iestādēm, kuru skolēnu vērtējums centralizētajos eksāmenos būs zem 40%, valsts mērķdotāciju samazinās par 20%. Arodbiedrība uzskata, ka šāda prasība krīzes apstākļos ir nesamērīga un ciniska.

Šuplinska savukārt paudusi, ka no prasības atteikties negrasās, un pārmetusi arodbiedrībai sadarbības trūkumu, pieņemot lēmumus par mācību procesu Covid-19 apstākļos.

Jāpiebilst, ka ministre "Delfi TV ar Jāni Domburu" diskusijā piedalījās attālināti caur tiešsaistes videosaziņas platformu. Arodbiedrības vadītāja ieradās klātienē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!