"Delfi TV ar Jāni Domburu" tiešraidē otrdienas vakarā notika diskusija "Tramps vai Baidens – kurš ASV prezidents labāk Amerikai, Eiropai un Latvijai?" Diskusija pieejama ierakstā.

3. novembrī notika ASV prezidenta, kongresa un dažādu citu amatpersonu vēlēšanas. Prezidenta amatam Demokrātu partija nominējusi bijušo ASV viceprezidentu Džo Baidenu, bet Republikāņu partija - pašreizējo prezidentu Donaldu Trampu.

ASV prezidenta amats ir apveltīts plašām pilnvarām - prezidents ir gan armijas virspavēlnieks, gan valdības vadītājs - tādēļ prezidenta personībai ir liela ietekme pār ASV politiku gan iekšēji, gan visā pasaulē. Prezidenta rīcībspēju būtiski ietekmē arī tas, vai ASV parlamenta abas palātas - Kongresu un Senātu - kontrolē prezidenta sabiedrotie. Arī par to izšķīrās ASV vēlētāji.

Diskusijā piedalījās Latvijas Valsts prezidenta kancelejas vadītājs Andris Teikmanis, kurš no 2016. līdz 2019. gadam bija Latvijas vēstnieks ASV, Oregonas latviešu biedrības prezidente Ilva Metlāne, žurnālists Kārlis Streips un Ņujorkā praktizējošais advokāts, Latvijas Amerikas komerckameras viceprezidents Ivars Slokenbergs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!