Šonedēļ valdība atbalstīja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas sagatavoto Rīgas domes atlaišanas likumprojektu. Ceturtdien, 19. decembrī "Delfi TV ar Jāni Domburu" par to, cik pamatoti šobrīd ir atlaist Rīgas domi diskutēs vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (Attīstībai/Par!) un Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs ("Gods kalpot Rīgai"). Pēc tiešraides raidījums pieejams ierakstā.

Likumprojektā, kas paredz atlaist Rīgas domi, iecelt pagaidu administrāciju triju cilvēku sastāvā un divus mēnešus pēc likuma spēkā stāšanas rīkot ārkārtas vēlēšanas, kā iemesls galvaspilsētas domes atlaišanai minēta tās nespēja tikt galā ar situāciju atkritumu apsaimniekošanā. Rīgas dome jau kopš šā gada 9. septembra, kad Konkurences padome nolēma piemērot pagaidu noregulējumu, tādējādi aizliedzot atkritumu apsaimniekošanas līgumu slēgšanu ar šovasar izveidoto atkritumu apsaimniekotāju “Tīrīga”, neesot spējusi nodrošināt atkritumu apsaimniekošanas pakalpojuma sniegšanas nepārtrauktību, norāda ministrija. Tās ieskatā, pašvaldība tikai formāli ir izpildījusi uzdevumus, kas tai noteikti šā gada 12. septembrī pieņemtajā valdības lēmumā “Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā”.

Rīgas domes atlaišanas likumprojekts trešdien, 18. decembrī nodots izskatīšanai Saeimas komisijās, bet jau šodien parlaments varētu lemt par tā konceptuālu atbalstīšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!