Pēc tam, kad ārstniecības personu – ārstu, medmāsu un atbalsta personāla – atalgojuma palielināšanai prasīto 119.7 miljonu eiro vietā 2020. gada budžetā atvēlēti tikai 60 miljoni, mediķi gatavojas jaunām protesta akcijām, iespējams, pat streikam. Par mediķu plāniem un prasībām politiķiem 22. novembrī tika spriests tiešraides diskusijā "Delfi TV ar Jāni Domburu". Pēc tiešraides raidījums pieejams ierakstā.

Valsts prezidents Egils Levits izteicies, ka, visticamāk, tomēr izsludinās gan 2020. gada valsts budžetu, gan vidēja termiņa budžetu 2020.- 2022. gadam, taču vērsīsies Saeimā ar aicinājumu "sakārtot Veselības aprūpesfinansēšanas likumu atbilstoši pieņemtajam valsts budžeta likumam". Patlaban spēkā esošais likums noteic, ka mediķu atalgojuma paaugstināšanai nākamā gada budžetā jāparedz vairāk nekā 191 miljons eiro.

Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības (LVSADA) vadītājs Valdis Kerisšonedēļ izteicās, ka jau nākamnedēļ arodbiedrība vērsīsies arī Centrālajā vēlēšanu komisijā ar ierosinājumu rīkot parakstu vākšanu referendumam par 13. Saeimas atlaišanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!