21. janvārī Latvijas Basketbola savienības (LBS) biedru sapulcē notiks tās jaunā prezidenta vēlēšanas. Uz šo amatu pretendē trīs kandidāti - bijusī Latvijas izlases basketboliste Anete Jēkabsone-Žogota, bijušais Latvijas izlases basketbolists Kaspars Cipruss, un bijušais Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis. 20. janvārī pulksten 16.00 viņi debatēja "Delfi TV ar Jāni Domburu", atbildot uz jautājumiem par savu vīziju Latvijas basketbola nākotnei. Pēc tiešraides raidījums pieejams ierakstā.

Uz LBS prezidenta amatu kandidējošais Cipruss ir divkārtējs Latvijas čempions, aizvadījis bagātīgu karjeru dažādos klubos, kā arī bijis Latvijas Jaunatnes basketbola līgu direktors. Šobrīd paralēli darbam Izglītības un zinātnes ministrijas Sporta departamentā viņš turpina basketbolista gaitas, spēlējot Latvijas Basketbola līgas otrajā divīzijā.

Savukārt Vējonis ir aktīvs "Ogres" kluba līdzjutējs un arī savas prezidentūras laikā viņš iesaistījies dažādās ar basketbolu saistītās publiskās aktivitātēs.

Tikmēr Jēkabsone-Žogota Latvijas valstsvienībā aizvadījusi 134 spēles, kurās guva 2206 punktus, kas šobrīd ir visu laiku labākais rezultāts. 2014.gadā viņa ar Fīniksas "Mercury" komandu kļuvusi par Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) čempioni. Jēkabsone ir arī divkārtēja Eirolīgas čempione, un vienu reizi uzvarējusi Eiropas kausā kā arī dažādu valstu nacionālajos čempionātos, 2007. gadā tiekot atzīta par Eiropas labāko spēlētāju. Kopš pēdējām pašvaldību vēlēšanām viņa ir Rīgas domes deputāte "Latvijas attīstībai" frakcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!