Kamēr vairākās inficēšanās Eiropas valstīs ar Covid-19 samazinās, Latvijā tā pieaug – šobrīd Latvija jau ieņem sesto vietu Eiropas Savienībā Covid-19 izplatības ziņā. Valdība līdz šim vilcinājusies ieviest kādus jaunus ierobežojumus, kas varētu samazināt cilvēku iespējas kontaktēties, taču otrdien, 28. septembrī valdības darba kārtībā beidzot varētu nonākt konkrētāki piedāvājumi par ierobežojošiem pasākumiem un to apmēru. Pirmdien, 27. septembrī 9:00 šo ierobežojumu sagatavošanas procesu un iespējamos scenārijus iztirzās "Delfi TV ar Jāni Domburu" diskusijā "Kā valdībai lemt par Covid-19 ierobežojumu izmaiņām?"

Līdz šim publiskā telpā izskanējušas dažādas versijas par to, kā nodrošināt epidemioloģiski drošu pakalpojumu sniegšanu Covid-19 trešajā vilnī. Par epidemioloģiskās drošības noteikumu sagatavošanu atbildīgās Veselības ministrijas pozīciju diskusijā pārstāvēs veselības ministra Daniela Pavļuta (AP!) padomnieks rīcībpolitikas jautājumos Kaspars Bērziņš. Latvijas Darba devēju konfederāciju (LDDK), kas mudinājusi politiķus dot uzņēmējiem plašākas tiesības nodrošināt epidemioloģiski drošu pakalpojumu sniegšanu pārstāvēs LDDK viceprezidents Uldis Biķis.

Diskusijā piedalīsies arī Pārresoru koordinācijas centra vadītāja vietnieks Vladislavs Vesperis, kurš koordinē dažādas Latvijas augstskolas pārstāvošo neatkarīgo ekspertu darba grupu, kas izveidota ar mērķi novērtēt turpmākās rīcības scenārijus Covid-19 krīzes pārvaldībai un krīzes vadības eksperts Kaspars Druvaskalns, kurš iepriekš strādājis pie vairākiem iespējamiem ierobežojošo pasākumu ieviešanas scenārijiem. Attālinātai dalībai diskusijā piekritis arī Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis. Viņa vadībā dažādi ar Covid-19 ierobežošanu saistīti jautājumi tiek apspriesti pirms to izskatīšanas valdībā.

Pēc tiešraides diskusiju varēs noskatīties ierakstā. Savus jautājumus diskusijas dalībniekiem varat uzdot šā raksta komentāros vai rakstot uz janis.domburs@delfi.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!