"Liepājai ir jādomā par mantinieku," pēc "Delfi TV ar Jāni Domburu" intervijas ar Liepājas mēra amata kandidātu Uldi Sesku ("Liepājas partija") pauda aktieris, bijušais Liepājas teātra direktors Juris Bartkevičs.

Diskusijā, kas sekoja pēc žurnālista Jāņa Dombura intervijas ar Sesku, piedalījās Bartkevičs, stratēģiskās komunikācijas speciāliste un liepājniece Iveta Balode, kā arī bijušais ekonomikas ministrs un vadības konsultants Daniels Pavļuts.

Diskusijas viesi pārrunāja Liepājas mēra solījumus un vēlētājiem piedāvāto. Lai gan kopumā Bartkevičs atzinīgi vērtēja Seska paveikto, viņš diskusijas beigās atzina, ka būtu jādomā par pilsētas mantinieku.

Pavļuts viņu papildināja, ka šobrīd ir iespaids, ka Liepājā nekas nemainīsies, jo pilsētu jau 20 gadus pārvalda vieni un tie paši cilvēki, tāpēc būtu grūti sagaidīt būtiskas izmaiņas.

"Liepājā dzīvot ir šausmīgi forši, ja tev ir darbs," norādīja Bartkevičs.

Jāpiebilst, ka Liepājā bezdarba līmenis februārī bija 11,2%. Pavļuts pilsētu salīdzināja ar "diezgan simbolisku stāstu" par visu Latvijas reģionu attīstību. Proti, kā dzīvesvieta lieliska, bet ar darbavietām pilsētai nevedas. Bijušais ekonomikas ministrs gan uzsvēra, ka "ne viss ir slikti". No Liepājas citas pilsētas varētu mācīties, kā "jēdzīgi investēt infrastruktūrā".

Tikmēr Balode atzīmēja, ka Liepāja ir piedzīvojusi pamatīgu uzplaukumu pēdējo četru gadu laikā. Pilsēta ir draudzīga kā liepājniekiem, tā viesiem un bērniem. Vienlaikus viņa uzsvēra, ka liepājnieki mēdz dzīvot kā uz salas, viņi ir gana norobežoti un pašpietiekami.

Interviju un diskusiju ciklu finansē Latvijas Valsts kultūrkapitāla fonds no programmas "Atbalsts medijiem sabiedriski nozīmīga satura veidošanai un nacionālās kultūrtelpas stiprināšanai latviešu valodā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!