"Piebalgs ir korektuma iemiesojums. Diplomātiskā pieredze un eirokomisāra darbs viņam ir devis lielisku bagāžu. Taču pietrūkst dzirkstele un lidojums, kas bija "Vienotības" dibināšanas laikā, kad tā pieteica sevi ar ārkārtīgi spēcīgu intelektuālo potenciālu," portāla "Delfi" projektā "Delfi TV ar Jāni Domburu" par partijas "Vienotība" valdes priekšsēdētāju Andri Piebalgu sprieda Latvijas Kultūras akadēmijas rektore Rūta Muktupāvela.

Muktupāvela norādīja, ka, viņasprāt, Piebalgs ir "Vienotības" ielāps, kurš nespēj pa īstām identificēties ar savu partiju.

Savukārt Dziesmu svētku virsdiriģents Ints Teterovskis uzteica Piebalga plašo vērienu. "Piebalgs redz spēles laukumu nedaudz plašāk, bet Latvijā pietrūkst spēlētāju, kas redz tālāk. Kā smilšu kastē – rau, smuka mantiņa, es to paņemšu. Nevajag vienu atbildi, bet vajag kompetentu diskusiju. Man tūliņ būs jauna dziedātāju uzņemšana, kuri saņem plānu gadu uz priekšu ar realizāciju par 95%. Kāpēc to nevar izdarīt šeit?" politiku ar kora vadīšanu salīdzināja Teterovskis.

Muktupāvela šādam viedoklim oponēja, sakot, ka nekad nebūs viena vīzija, kas apmierinās visus. "Demokrātijā nav iespējams ideāls. Tas gan nenozīmē, ka uz to nav jātiecas," bilda rektore.

Piebalgs intervijā izcēla Latvijas spēju radīt spilgtas personības kultūrā un sportā, apsteidzot Baltijas kaimiņus. Teterovskis šim viedoklim piekrita, taču piebilda, ka izzūd augsne, kas ir šādas veiksmes iemesls. "Ir atsevišķas izcilības kultūrā, bet augsne lēnām mazinās. Esmu laimīgs par katru kultūras jomas izcilnieku un labprāt esmu tam par mēslojumu, bet ļaujiet man par tādu būt un ļaujiet to ikdienā darīt, lai izcilības augtu. Šobrīd viss plok," sprieda virsdiriģents.

Portāla "Delfi" žurnālists Filips Lastovskis diskusijā norādīja, ka partijas "Vienotība" zemie reitingi runā paši par sevi. Viņš sprieda, ka Piebalgs, iespējams, pat neapzinās partijas nākotni. Lastovska vērtējumā Piebalgs Latvijas politikā ir atgriezies par vēlu, savukārt viņa darbs ārējās institūcijās ir attālinājis viņu no iekšpolitikas netīrības. "Tagad viņš ir atgriezies baltā zirgā," sprieda žurnālists.

No 16. maija līdz 30. maijam "Delfi" katru darba dienu un svētdienās piedāvā īpašu pirmsvēlēšanu projektu "Delfi TV ar Jāni Domburu" – Rīgas un citu Latvijas lielāko pilsētu kandidātu sarakstu un populārāko partiju līderu intervijas, kā arī žurnālistu, ekspertu un sabiedrībā pazīstamu personību
diskusijas.

Iepriekš ciklā "Delfi TV ar Jāni Domburu" jau notikušās intervijas un diskusijas par tām iespējams noskatīties šeit.

Aicinām lasītājus politiķiem, kurus vēl intervēs Jānis Domburs, jautājumus uzdot komentāros, rakstot lasītāju satura redaktoram uz aculiecinieks@delfi.lv vai ziņojot portālam "Delfi" tā sociālo tīklu profilos.

Interviju un diskusiju ciklu finansē Latvijas Valsts kultūrkapitāla fonds no programmas "Atbalsts medijiem sabiedriski nozīmīga satura veidošanai un nacionālās kultūrtelpas stiprināšanai latviešu valodā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!