Foto: Publicitātes foto
Vācu Kino klubā 27.maijā 19:00 kinoteātrī "Rīga" notiks komponista Roberta Šūmaņa 200 gadu jubilejai veltīts seanss, kurā tiks izrādīta 1983.gadā tapusī filma "Pavasara simfonija", portālam "Delfi" pavēstīja seansa rīkotāji.

Režisora Pētera Šamoni kinodarbs "Pavasara simfonija" stāsta par Klāras Vīkas un Roberta Šūmaņa mīlestību, un arī par naida un mīlestības caurvītajām attiecībām starp Šūmani un Frīdrihu Vīku, Klāras tēvu, ko ar meitu saista vairāk nekā tikai tēva mīlestība. Veidojot meitas karjeru, viņš vēlas pats apliecināties kā mākslinieks. Kas Vīks būtu bez Klāras? Par ko bez viņas būtu kļuvis Šūmanis? Viena kaislība viņiem visiem ir kopīga – mūzika. Cīņa, kas norisinās starp abiem vīriešiem par Klāru, vienlaikus ir dažādu mākslas un dzīves stilu cīņa, paaudžu cīņa.

Šūmaņa pirmslaulību dzīve, viņa nepastāvīgās mīlas dēkas, pārmērīgi ekstrēmā klaviervingrināšanās, kas beidzas ar pašsakropļošanos, viņa agrīnā, apsēsti dedzīgā mūzika krasi kontrastē ar tradicionālo virtuozitāti, ko spīdoši manifestē Vīks ar savu meitu. Filmas kulminācija ir tiesas process par Šūmaņa un Klāras laulību atļauju. Vīkam tas nozīmē pasaules sabrukumu, viņš ir stāsta traģiskā figūra. Šūmanis iegūst Klāru.

Šūmaņa "Pavasara simfonija" ir apliecinājums viņa mīlestībai un kaislei pret Klāru un ilgi un smagi izcīnītas uzvaras attēlojums. Filmas noslēgums ļauj nojaust, ka tā ir uzvara tikai uz laiku.

Filma tiks demonstrēta vācu valodā ar sinhrono tulkojums latviešu valodā. Lomās - Nastasija Kinski, Rolfs Hope, Herberts Grēnemeiers, Andrē Hellers, Gidons Krēmers, Bernhards Viki u.c.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!