Latvijā arvien turpina pieaugt inficēšanās ar koronavīrusa izraisīto infekciju Covid-19, ar katru dienu aug arī pieaug stacionēto pacientu skaits. Piektdien, 30. oktobrī, pulksten 10.30 "Delfi TV ar Jāni Domburu" tiešraidē notika mediķu diskusija "No ģimenes ārsta līdz reanimācijai – kā Latvijā ārstē Covid-19 pacientus?". Pēc tiešraides diskusija skatāma ierakstā.

Uz mediķu diskusiju par to, kā norit ar Covid-19 saslimušo cilvēku ārstēšana Latvijā "Delfi TV ar Jāni Domburu" aicināja gan ģimenes ārstu, gan Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta, Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) un RAKUS Latvijas Infektoloģijas centra (LIC) pārstāvjus. Tieši RAKUS un LIC patlaban ārstējas lielākā daļa no līdz ceturtdienas rītam stacionētajiem 197 Covid-19 pacientiem.

Diskusijā piedalīsies RAKUS Toksikoloģijas un sepses klīnikas vadītājs, anesteziologs-reanimatologs Oļegs Šuba un LIC 8. Covid-19 ārstniecības nodaļas vadītāja, infektoloģe Ilze Bērziņa. Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu pārstāvēs Operatīvās vadības centra vadītāja, neatliekamās palīdzības ārste Raita Krišjāne. Savukārt primārās veselības aprūpes speciālistus, proti, ģimenes ārstus diskusijā pārstāvēs ģimenes ārste Ilze Skuja.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!