"Par ko balsot Eiropā?"—"DELFI TV ar Jāni Domburu" piedāvā intervijas ar populārāko Eiropas Parlamenta vēlēšanu sarakstu līderiem. Ceturtdien tiešraidē bija skatāma saruna ar Ivaru Ījabu, Baibu Rubesu un Ievu Ilvesu no Attīstībai/Par! (A/P).

Attīstībai/Par! ir partiju apvienība, kas izveidota 2018. gada pavasarī, apvienojot trīs politiskos spēkus – Kustība "Par!", "Latvijas Attīstībai" un "Izaugsme". Kustība "Par!" tika dibināta 2017. gadā pēc pašvaldību vēlēšanām. Savukārt partijas "Izaugsme" un "Latvijas Attīstībai" dibinātas 2013. gadā. Līdz apvienības izveidei, partiju panākumi Saeimas vēlēšanās bija pieticīgi, bet 2018. gada 13. Saeimas vēlēšanās apvienība ieguva 13 deputātu mandātus.

A/P savu vēlēšanu programmu sāk ar saukli "Ar pilnu jaudu Eiropā!" un tajā uzsver ciešāku Eiropas Savienības (ES) integrāciju. Partija uzskata, ka Eiropas vecajiem līderiem trūkst drosmes un tie jānomaina. A/P cer samazināt subsīdijas, aizstājot tās ar lielāku atbalstu zinātnei un inovācijām. Vienlaikus partija sola panākt partnerattiecību atzīšanu visās ES valstīs.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!