"Par ko balsot Eiropā?"—"DELFI TV ar Jāni Domburu" piedāvā intervijas ar populārāko Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu sarakstu līderiem. Otrdien tiešraidē bija skatāma saruna ar Andri Ameriku, Borisu Cileviču un Regīnu Ločmeli-Luņovu no saraksta ""Saskaņa" sociāldemokrātiskā partija".

"Saskaņa" (tolaik – "Saskaņas Centrs") izveidota 2010. gadā apvienojoties vairākām partijām. Kopš tā laika partija regulāri guvusi lielu vēlētāju atbalstu Saeimas un atsevišķu pašvaldību vēlēšanās, bet valdībā ne reizi nav darbojusies. Kopš 2009. gada partijas vadīta koalīcija ir pie varas Rīgas domē. Lielāko daļu no šī laika pilsētas mērs bija "Saskaņas" līderis Nils Ušakovs. Aptuveni mēnesi pirms saistībā ar korupcijas skandālu un finanšu pārkāpumiem "Rīgas Satiksmē" viņš tika atstādināts no amata, Ušakovs paziņoja, ka kandidēs EP vēlēšanās kopā ar bijušo Rīgas vicemēru Andri Ameriku (GKR). Ameriks vicemēra amatu pameta jau pagājušā gada nogalē saistībā ar jau minēto korupcijas skandālu.

"Saskaņa" savā priekšvēlēšanu programmā uzsver piederību Eiropas sociālistu partiju grupai un sola cīnīties pret ekonomisko, dzimumu un etnisko diskrimināciju, kā arī sola cīnīties pret nacionālistiem, kas partijas ieskatā "apdraud Eiropu un Latviju" un "izplata bīstamas ilūzijas un bailes". "Saskaņas" vēlēšanu sarakstā iekļauti arī pārstāvji no sadarbības partneriem Rīgas domē – partijas "Gods kalpot Rīgai!".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!