"Par ko balsot Eiropā?"—"DELFI TV ar Jāni Domburu" piedāvā intervijas ar populārāko Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu sarakstu līderiem. 16. maijā tiešraidē bija skatāma saruna ar Danu Reiznieci-Ozolu, Raimondu Bergmani un Ringoldu Arnīti no Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS).

ZZS izveidota 2002. gadā, apvienojot Latvijas Zaļo partiju, Latvijas Zemnieku savienību un vairākas reģionālās partijas. Kopš tā laika partija pārstāvēta visos Latvijas Republikas Saeimas sasaukumos, bet EP vēlēšanās tās panākumi bijuši pieticīgi. Tās vienīgā pārstāve EP līdz šim bijusi Iveta Grigule-Pēterse, kura ievēlēta 2014. gadā pēc intensīvas priekšvēlēšanu kampaņas. 2017. gadā viņa pēc vairākiem skandaloziem balsojumiem no partijas izstājās, bet 2019. gada sākumā paziņoja, ka EP esot "bezjēdzīga pļāpātuve".

ZZS savu priekšvēlēšanu programmu sāk ar saukli "Tavi cilvēki Latvijā un Eiropā". Programmā uzsvari likti uz vides saudzēšanu un zemkopju interešu aizstāvību, kā arī solīts panākt Eiropas Savienības iesaisti vairāku Latvijai būtisku problēmu risināšanā, piemēram, demogrāfijas un reemigrācijas atbalsta pasākumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!