Pulksten 11 "Delfi TV ar Jāni Domburu" raidījumu ciklā "Par ko balsot Rīgā?" atbildēja Jaunās konservatīvās partijas saraksta deleģētie kandidāti. Jānis Domburs viņus izvaicāja par ārkārtas vēlēšanām pieteiktajiem kandidātiem, programmu un iecerēm galvaspilsētā. Pēc tiešraides intervija skatāma ierakstā.

Jaunās konservatīvās partijas sarakstu raidījumā pārstāvēja Saeimas deputāte Linda Ozola, SIA "ET NOVUM" valdes loceklis Jānis Ozols, un SIA "Komūna" valdes priekšsēdētājs Dāvis Stalts. Kopumā no Jaunās konservatīvās partijas saraksta kandidē 63 cilvēki. Saraksta numurs Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās ir 11.

Tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS veiktajā aptaujā gatavību balsot par Jaunās konservatīvās partijas sarakstu pauduši 4,5% respondentu.

Piedāvājam noskatīties spilgtākās raidījuma epizodes:

SKDS aptaujās JKP reitingi “jau tradicionāli” ir zemāki nekā realitātē, uzskata Stalts. Ozola savukārt norāda, ka partijai galvenais būs atrasties starp lēmumu pieņēmējiem – .

Uz "Saskaņu" pārgājušie bijušie JKP deputāti Rīgas domē Druvis Kleins un Imant Keišs partijai esot bijusi laba mācība un tagad tā daudz rūpīgāk izvērtējot cilvēkus, kurus iekļaut sava saraksta augšējos numuros –

Reklāmas klips nav eksakta tabula atzīst Ozols, jautāts par JKP reklāmā pausto apgalvojumu, ka katru gadu strādājošām ģimenēm nodokļi aug, bet pabalsti samazinās. Viņš atsaucas uz faktu, ka audzis, piemēram, akcīzes nodoklis – .

Tvītu, ka bijušajam mēram Oļegam Burovam (GKR) jāsēž uz apsūdzēto sola, Ozola pamato ar viņa nedeklarēto dārgo pulksteni. Fakts, ka šo skandālu sāka “Saskaņas” kandidāts Guntars Grīnvalds viņu nemulsina – .

Pašvaldībai nav “jāiegulda betonā” ceļot jaunus bērnudārzus, bet gan jāpalielina līdzmaksājumi privātajiem dārziņiem uzskata JKP. Tā viņi interpretē savas programmas punktu par sadarbību ar privāto sektoru – .

Programmā iekļauto solījumu izremontēt 100 kilometrus ielu un uzbūvēt 50 kilometrus veloceļu esot palīdzējuši aprēķināt Satiksmes ministrijas speciālisti. Konkrēto aprēķinu kandidāti gan neatklāj – .

JKP programmas punkts “īstenosim koncepciju “Miljons koku”” esot nevis konkrēta koncepcija par to, kā pašvaldībā iestādīt miljons jaunus kokus, bet gan metafora par to kā padarīt Rīgu zaļāku – .

Kandidāti nespēja skaidri atbildēt, no kurienes Rīgas brīvosta iegūs papildus desmit miljonus eiro, ko iemaksāt pašvaldības budžetā, kā to grib JKP. Viņi arī nebija informēti, ka ostas strauji krītošā apgrozījuma cipari ir brīvi pieejami internetā – .

Ozola pauda, ka “ideālā” koalīcija Rīgas domē būtu līdzīga pašreizējai Saeimas koalīcijai, tikai bez partijas “KPV LV” līdzdalības – .

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!