Pirmdien "Delfi TV ar Jāni Domburu" raidījumu ciklā "Par ko balsot Rīgā?" atbildēja "Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK", Latvijas Reģionu Apvienība" saraksta pārstāvji. Jānis Domburs viņus izvaicāja par ārkārtas vēlēšanām pieteiktajiem kandidātiem, programmu un iecerēm galvaspilsētā.

Sarakstu raidījumā pārstāvēja Latvijas Republikas Ekonomikas ministrijas Ilgtspējīgas enerģētikas politikas departamenta vecākais eksperts Einārs Cilinskis, Latvijas Reģionu Apvienības valdes priekšsēdētājs Edvards Smiltēns un Valsts prezidenta ārštata padomniece izglītības un zinātnes politikas jautājumos Ieva Siliņa. Kopumā no šī saraksta kandidē 63 cilvēki. Tā kārtas numurs Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās ir 2.

Tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS veiktajā aptaujā gatavību balsot par sarakstu "Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK", Latvijas Reģionu Apvienība" pauduši 7,7% respondentu.

Piedāvājam noskatīties intervijas spilgtākās epizodes:

Ar 2. numuru sarakstā iekļautais Smiltēns, kurš ir LRA valdes priekšsēdētājs, atklāja, kad un kā pēc iepriekšējām pašvaldību vēlēšanām 2017. gadā šķīrušies LRA un “Latvijas Attīstībai” ceļi – .

Atbildot uz skatītāju iesūtītu jautājumu, kandidāti centās skaidrot, vai tiešām viņu uzvaras gadījumā galvaspilsētā vairs nenotiks 9. maija atzīmēšana un praids – .

Viņi gan visai atturīgi komentēja, vai konservatīvus politiskos spēkus pārstāvošai kandidātei piedien pozēt kailai – .

Tāpat kandidāti skaidroja, ko nozīmē viņu izraudzītie saukļi “Dzīva Rīga” un “Plecu pie pleca” – un 17:16.

Smiltēns pamatoja iemeslus, kas viņam likuši secināt, ka pagaidu administrācijas valdīšanas laikā kontroli pār Rīgu pārņēmuši politiskie sāncenši no “Attīstībai”/PAR! – .

Cilinskis atklāja, kādus trūkumus saskata līdzšinējā Rīgas sadarbībā ar apkārt esošajām Pierīgas pašvaldībām – .

Kandidāti sprieda par akustiskās koncertzāles un rekonstruējamā Kongresu nama līdzāspastāvēšanu – .

Siliņa dalījās pārdomās par iespējām apkarot korupciju ar dažādu IT risinājumu, tajā skaitā mākslīgā intelekta palīdzību – .

Potenciālie domnieki atklāja savu skatījumu uz Tērbatas un Krišjāņa Barona ielu iespējamu pārveidošanu – .

Tāpat viņi skaidroja, kā plānots izpildīt apņemšanos panākt, ka rīdzinieku naktsmieru vairs netraucē kaiju ķērkšana – .

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!