Ceturtdien "Delfi TV ar Jāni Domburu" ciklā "Par ko balsot Rīgā?" uz Jāņa Dombura jautājumiem par partijas programmu un iecerēm, ar ko tā startē Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās atbildēja "Nacionālās savienības TAISNĪGUMS" deleģētie kandidāti. Pēc tiešraides intervija pieejama ierakstā.

"Nacionālo savienību TAISNĪGUMS" sarunā pārstāvēja saraksta līderis Vilnis Strods, Nacionālās kultūras mantojuma pārvaldes inspektors Pēteris Buks un sistēmu administrators Jānis Adijāns. "Nacionālā savienība TAISNĪGUMS" Rīgas domes ārkārtas vēlēšanām pieteikusi kopumā septiņus kandidātus. Vēlēšanās tās saraksta numurs ir 13.

Tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS veiktajā aptaujā gatavību balsot par "Nacionālās savienības TAISNĪGUMS" sarakstu pauduši 0,2% respondentu. Rīgas domes ārkārtas vēlēšanas notiks 29. augustā.

Piedāvājam noskatīties spilgtākās raidījuma epizodes

Strods skaidroja iemeslus, kādēļ “Nacionālā savienība TAISNĪGUMS” Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās pieteikusi tikai septiņus kandidātus un sevi uzskata par jaunu politisko spēku. Kandidāti atklāja iemeslu, kādēļ dažu uzrunāto organizāciju pārstāvji atteikušies no kandidēšanas – .

Ārkārtas vēlēšanām ar pirmo numur pieteiktais Strods arī atklāja, kādēļ uzskata, ka no Nacionālās apvienības ir palicis tikai nosaukums – .

Kandidāti uzskaitīja pazīmes, kurām atbilstošos politiskos konkurentus uzskata par “kremlinu atlūzām” – .

Pievēršoties programmas iztirzāšanai, Pēteris Buks skaidroja, kā būtu jāīsteno partijas programmā paustā apņemšanās ar administratīvo spiedienu vērsties pret viesstrādnieku nodarbināšanu, bet Strods – saistību starp ārvalstu studentiem un cilvēktirdzniecību – 14: 04.

Valsts valodas centra pieminēšana kandidātu vidū izraisīja skaļus smieklus. Viņi paskaidroja, kādēļ šo institūciju uzskata par nīkulīgu – .

Dažādus sociālā atbalsta pasākumus “Nacionālā savienība TAISNĪGUMS” vēlas finansēt no līdzekļiem, kas tiktu iekasēti no Rīgā dzīvojošajiem trešo valstu pilsoņiem. Kandidāti ir pārliecināti, ka viņi šo nodevu maksātu “svilpodami” – .


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!