Trešdien, 19. augustā, pulksten 11 "Delfi TV ar Jāni Domburu" raidījumu ciklā "Par ko balsot Rīgā?" atbildēja partijas "Gods kalpot Rīgai" (GKR) saraksta deleģētie kandidāti. Jānis Domburs viņus izvaicāja par ārkārtas vēlēšanām pieteiktajiem kandidātiem, programmu un iecerēm galvaspilsētā. Pēc tiešraides intervija skatāma ierakstā.

GKR sarakstu raidījumā pārstāvēja AS "Rīgas starptautiskā autoosta" padomes loceklis Oļegs Burovs, partijas valdes loceklis Juris Radzevičs un SIA "VEITERS KORPORĀCIJA" komercdirektore Diāna Novicka. Kopumā no GKR saraksta kandidē 63 cilvēki. Saraksta numurs Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās ir 3.

Tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS veiktajā aptaujā gatavību balsot par GKR sarakstu pauduši 5,6% respondentu.

Piedāvājam noskatīties spilgtākās raidījuma epizodes:

Burovs apgalvoja, ka GKR vienlīdz atbalstot, kā krievvalodīgie, tā latvieši – .

Burovs noraidīja pārmetumus par paškritikas trūkumu, apgalvojot, ka daudzreiz nav varējis naktī pagulēt, domājot par pieņemtajiem lēmumiem – .

GKR šis ir pirmais starts vēlēšanās bez "Saskaņas". Ka tā notiks gan izlemts jau 2017. gadā, kad partija noraidījusi Nila Ušakova piedāvājumu iekļauties Saskaņā – .

Ušakova komentāru, kurā viņš Burovu nodēvējis par "etalonu divkosībai un meliem", pats Burovs atteicās komentēt, jo negribot nolaisties līdz tādam līmenim – .

Šķelšanos "Saskaņā" viņš gan komentēja, sakot, ka "cars", kurš nebija izveidojis sev komandu, tikai komandēja "zaldātiņus", aizbrauca uz Briseli – .

"Ļoša pusprocents" - tā Burovs dēvē bijušo "Saskaņas" deputātu, tagadējo "Alternative" kandidātu Alekseju Rosļikovu, kurš iepriekš pārmta Burovam centienus piespiest viņu noslēgt atkritumu apsaimniekošanas līgumu. Burovs norāda, ka "pusprocents" gan esot tikai vēlēšanās. Citur esot vairāk. Kur tieši, Burovs atsakās precizēt – .

Burovs pats sev uzstāda "diagnozi" "saimnieks, nevis politiķis", un apgalvo, ka, piemēram, ja būtu zinājis, ka uz vietu Rīgas autoostas padomē kandidē arī viņa partijas biedre Vita Jermoloviča, būtu savu kandidatūru atsaucis – .

Līdzīgi kā citās galvaspilsētas problēmās, arī pie Rīgas ielu un tiltu sliktā stāvokļa GKR kandidātu ieskatā vainojama esot tikai "Saskaņa". Konkrētajā gadījumā tādēļ, ka tās pārraudzībā atradies Rīgas domes Satiksmes departaments, kas pēdējos gados nav pat spējis izmantot visu ielu remontam piešķirtos līdzekļus – .

Arī vienotas biļešu sistēmas Rīgā un Pierīgā trūkums esot Nila Ušakova vaina, jo viņš pie tā neesot strādājis, apgalvo Burovs. Radzēvičs piebilst, ka līdz ar Administratīvi teritoriālo reformu samazināsies Pierīgas pašvaldību skaits un vienošanos panākt būs vieglāk – .

Par spīti asajai kritikai pret bijušajiem sabiedrotajiem, GKR kandidāti skaidri neatbildēja, ko izvēlēsies labāk – darbu opozīcijā, vai jaunu koalīciju ar Saskaņu -.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!