Trešdien, 12. augustā, "Delfi TV ar Jāni Domburu" interviju ciklā "Par ko balsot Rīgā?" uz jautājumiem par partijas programmu un iecerēm atbildēja politiskās partijas "Alternative" saraksta līderi. Pēc tiešraides raidījums ir skatāms ierakstā.

Politiskā partija "Alternative" saraksta galvgalī Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās kandidē vairāki bijušie "Saskaņas" Rīgas domes frakcijas deputāti. Kopumā vēlēšanām bija pieteikusi 63 kandidātus, taču pēc trīs kandidātu svītrošanas, sarakstā ir 60 kandidāti.

Uz Dombura jautājumiem trešdien atbildēja "Alternative" saraksta pirmais numurs Valērijs Petrovs un otrais numurs Aleksejs Rosļikovs. Abi ir bijušie "Saskaņas" Rīgas domes frakcijas deputāti, kas pērn tika izslēgti no "Saskaņas". "Alternative" sarakstu pārstāvēs arī Rolands Pogulis, kurš vēlēšanās startē ar devīto numuru.

Piedāvājam noskatīties intervijas spilgtākās epizodes

No “Saskaņas” pērn izslēgtie Petrovs un Rosļikovs pastāstīja, kādēļ “Alternative” sarakstā nav atrodams viņu domubiedra, bijušā Rīgas vicemēra Vadima Baraņņika vārds – .

Viņi atklāja, kādēļ šā gada pirmajā pusē risinātās sarunas ar Latvijas Krievu savienību nevainagojās ar panākumiem – 06: 16.

Petrovs centās pamatot, par ko, darbojoties Rīgas domē un vairākās tai piederošās kapitālsabiedrībās, pelnījis tūkstošiem eiro lielu algu un kādēļ daļa no tās nonāca “Saskaņas” kasē – 09: 03.

Rosļikovs, kurš pērn nonāca Valsts drošības dienesta redzeslokā, noliedza savu saistību ar bijušā mēra Nila Ušakova aizstāvībai izplatītajiem materiāliem – .

“Alternative” kandidāti skaidroja iemeslus, kādēļ partijai nevedas ar finansētāju piesaistīšanu un kāpēc partijai nav bankas konta Latvijā – .

Tāpat viņi atklāja, kādēļ, uzrunājot potenciālos vēlētājus Rīgas apkaimēs, viņus cienā ar plovu – 26: 34.

Pēc nelielas stīvēšanās Petrovs arī nosauca vārdā vairākus cilvēkus, kurus šovasar notikušajā partijas kongresā teiktajā runā viņš nodēvēja par divkājainām žurkām. Savukārt Rosļikovs atklāja dažas nianses par apstākļiem, kādos atlaistajā Rīgas domē savulaik tika mēģināts bruģēt ceļu atkritumu apsaimniekošanas monopola izveidei Rīgā – un 30:30.

Rosļikovs arīdzan zināja stāstīt, ka galvaspilsētas iepirkumu konkursos vērojama apzināta sākotnēji piedāvāto līgumcenu samazināšana – .

Rīgas domes deputātu amata kārotāji apgalvoja, ka esot jau izdomājuši kā panākt, lai izglītības iestādēs pasniegtās maltītes kļūtu garšīgākas – .


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!