Ceturtdien, 13. augustā, pulksten 13 "Delfi TV ar Jāni Domburu" raidījumu ciklā "Par ko balsot Rīgā?" atbildēja politiskās partijas "KPV LV" saraksta deleģētie kandidāti. Jānis Domburs viņus izvaicāja par ārkārtas vēlēšanām pieteiktajiem kandidātiem, programmu un iecerēm galvaspilsētā. Pēc tiešraides intervija ir skatāma ierakstā.

Politiskā partija "KPV LV" sarakstu raidījumā pārstāvēja saraksta pirmie trīs numuri - bijušais ekonomikas ministrs, Saeimas deputāts Ralfs Nemiro, Labklājības ministrijas parlamentārais sekretārs Krišs Lipšāns un Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas Projektu nodaļas vadītāja Jūlija Stare. Kopumā no politiskās partijas "KPV LV" saraksta kandidē 61 kandidāts. Saraksta numurs Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās ir 4.

Tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS veiktajā aptaujā gatavību balsot par politiskās partijas "KPV LV" sarakstu pauduši 1,5% respondentu.

Piedāvājam noskatīties spilgtākās raidījuma epizodes:

Nemiro, kuram pielaide valsts noslēpumam ir atņemta, uzskata, ka galvaspilsētu var vadīt arī bez tās – .

Stare, kura protestējot pret valdības mēģinājumu atlaist Latvijas Universitātes rektoru, pati aizgāja no darba LU, par to saņēma kompensāciju 14 000 eiro apjomā. Tagad gan Indriķis Muižnieks, gan Jūlija Stare LU ir atgriezušies, un Valsts kontrole ir secinājusi, ka izmaksātā kompensācija esot nepamatoti palielināta. Stare gan Domburam atbildēja, ka neredz pamatu šo naudu valstij atgriezt – .

Savukārt saraksta 4. numurs Vasilijs Nilovs ir vienīgais valdes loeklis un īpašnieks uzņēmumam “NIL industry”. Tas savulaik pieķerts Eiropas Savienības fondu līdzekļu izkrāpšanā, un krimināllieta par to nonākusi tiesā, kurā uzņēmuma pārstāvji savu vainu atzinuši. Studijā klātesošie KPV LV pārstāvji gan centās Domburu pārliecināt, ka runa ir par administratīvu pārkāpumu ne noziegumu. Nemiro šo atgadījumu salīdzināja ar mācītāju, kuram gadījies šķērsot krustojumu pie sarkanās gaismas –

KPV LV reklamējas gan latviešu, gan krievu valodā. Lipšāns pauda pārliecību, ka tādējādi krievvalodīgie tiek integrēti un, iespējams, sāks runāt latviski – .

Nemiro uzskata, ka par Uzvaras pieminekļa nākotni jālemj Valdībai, nevis Rīgas domei – .

Lipšāns nesniedza skaidru atbildi, kāda būs KPV LV kā Rīgas domnieku pozīcija attiecībā pret Garantētā minimālā ienākuma celšanu, kas galvaspilsētas budžetā varētu radīt pamatīgu robu – .

Nemiro nezināja, kādēļ viņa fotogrāfija joprojām atrodama bijušā padomnieka Pāvela Rebenoka advokātu biroja interneta vietnē – .

Viņi arī pieļāvā, ka iedzīvotāju viedokļus varētu censties uzklausīt, veicot socioloģiskas aptaujas un fokusgrupas – .

Kandidāti skaidroja, kā varētu attīstīt tūrismu ne tikai Rīgas centrā, bet arī Bolderājā un “Purčikā” - .

Stare pauda pārliecību, ka bērnudārzu rindu problēmu iespējams atrisināt jaunus pašvaldības bērnudārzus neceļot – .

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!