Piektdien, 14. augustā, "Delfi TV ar Jāni Domburu" raidījumu ciklā "Par ko balsot Rīgā?" atbildēja Zaļo un Zemnieku savienības saraksta deleģētie kandidāti. Jānis Domburs viņus izvaicāja par ārkārtas vēlēšanām pieteiktajiem kandidātiem, programmu un iecerēm galvaspilsētā. Pēc tiešraides intervija skatāma ierakstā.

Zaļo un Zemnieku savienības sarakstu raidījumā pārstāvēja Saeimas deputāts Viktors Valainis, žurnāla "Latvijas Ārsts" galvenais redaktors Pēteris Apinis un Zaļo un Zemnieku savienības valdes priekšsēdētājs Edgars Tavars. Kopumā no Zaļo un zemnieku savienības saraksta kandidē 63 kandidāti. Saraksta numurs Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās ir 8.

Tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS veiktajā aptaujā gatavību balsot par Zaļo un Zemnieku savienības sarakstu pauduši 3,5% respondentu.

Piedāvājam noskatīties intervijas spilgtākās epizodes:

Kandidāti apgalvoja, ka iespēja, ka Aivars Lembergs varētu kandidēt uz Rīgas mēra amatu viņu klātbūtnē apspriesta neesot – .

Apinis norādīja, ka sevi pieskaita zaļo ideju aizstāvjiem, nevis zemniekiem. Nevienas ZZS ietilpstošās partijas biedrs viņš nav – .

Tavars uzskata, ka Latvijas prezidentam Egilam Levitam neesot tiesību kritizēt Baltkrievijā notiekošo, jo viņu pašu ievēlējusī koalīcija nepildot pirmsvēlēšanu solījumus -

Kādreizējais Rīgas izpilddirektors Māris Tralmaks tagad no sociāldemokrāta kļuvis par zemnieku ideju aizstāvi, tādēļ viņš kandidē uz Rīgas domi ZZS sarakstā. Savukārt Igors Meija, kurš pagājušogad kandidēja uz Eiroparlamentu No Centra partijas un kritizējis pāreju uz mācībām tikai latviešu valodā, sarakstā ar 5. numuru iekļauts kā viens no Latvijas Zaļās partijas atjaunotājiem un tās pirmais priekšsēdētājs – .

Valainis atvainojās par nepatieso apgalvojumu savos aģitācijas materiālos pirms Saeimas vēlēšanām, ka ar viņa atbalstu Skaistkalnē uzcelta sporta zāle. Tā esot bijusi maketēšanas un drukas kļūda – .

ZZS savās reklāmās regulāri min, ka Rīgā esot 3000 traģiskā stāvoklī esošu daudzdzīvokļu māju, un Valainim esot plāns kā tās atjaunot. Programmā šādu vārdu gan nav, un kandidāti skaidroja, ka 3000 mājas grasoties atjaunot 10 gados, nevis nākamā domes sasaukuma laikā – .

Apinis skaidroja, ka Rīgā esot jāizveido astoņas jaunas ģimenes ārstu kopprakšu vietas – .

Bezmaksas sabiedrisko transport Rīgā Valains cerot ieviest uz pašreizējās e-talona sistēmas “Rīgas karte” rēķina – .

Pensionāre Terēzija, kas ZZS reklāmās slavē šo Valaiņa plānu neesot izdomāts tēls, bet gan reāla persona, ko varēšot iepazīt arī sociālajos tīklos – .

ZZS uzskatot, ka Saskaņa un Gods kalpot Rīgai ir viens un tas pats, tādēļ attekšoties sadarboties ar abiem šiem spēkiem – .

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!