6. jūnijā “Delfi TV ar Jāni Domburu” piedāvāja 2021. gada pašvaldību vēlēšanu rezultātu analīzi – “Pēcvēlēšanu rīts ar Jāni Domburu”. Pirmo pēc administratīvi teritoriālās reformas notikušo pašvaldību vēlēšanu rezultātus kopā ar Jāni Domburu studijā vispirms iztirzāja eksperti. Tiešraidē notika sazināšanās ar vietējiem politisko spēku līderiem.

Pirmajā stundā ekspertu lokā “Delfi TV ar Jāni Domburu” studijā bija RSU Eiropas studiju fakultātes Politikas zinātnes katedras docētāja Lelde Metla-Rozentāle un “Luminor” ekonomikas eksperts Pēteris Strautiņš. Tiešsaistē savas pirmos secinājumus izklāstīja Gatis Truksnis (ZZS) no Jūrmalas, Egils Helmanis (NA) no Ogres. Par iespējamo notikumu attīstību Ventspilī, kur domē ievēlēts arī ieslodzījumā esošais Aivars Lembergs, iztaujājām Jāni Vītoliņu (“Latvijai un Ventspilij”) un Ģirtu Valdi Kristovski (JV/LRA). Savu vērtējumu par vēlēšanu iznākumu Daugavpilī pauda Jānis Lāčplēsis (Latgales partija) un Andrejs Elksniņš (“Saskaņa”).

Otrajā stundā ekspertu krēslos sēdās politologs Juris Rozenvalds un “Providus” vadošā pētniece labas pārvaldības jautājumos Līga Stafecka. Par vēlēšanu rezultātiem un no tiem izrietošajiem secinājumiem tiešsaistē iztaujājām Jāni Baiku (“Valmierai un Vidzemei”), kā arī Jāni Vilnīti (LRA) un Uldi Sesku (Liepājas partija) Liepājā. Ekspresintervijas tiešsaistē sniedza arī Jānis Rozenbergs (JV) no Cēsīm, Kristīne Ozola (“Progresīvie”) no Jēkabpils un Aleksandrs Bartaševičs (“Saskaņa”) no Rēzeknes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!