Ceturtdien, 20. augustā, pulksten 11 "Delfi TV ar Jāni Domburu" raidījumu ciklā "Par ko balsot Rīgā?" atbildēja Jaunās VIENOTĪBAS (JV) saraksta deleģētie kandidāti. Jānis Domburs viņus izvaicāja par ārkārtas vēlēšanām pieteiktajiem kandidātiem, programmu un iecerēm galvaspilsētā. Tiešraidi skāra tehniski traucējumi, tāpēc "Delfi" atvainojas skatītājiem. Pilns raidījuma ieraksts bez traucējumiem tagad ir skatāms portālā "Delfi".

JV sarakstu raidījumā pārstāvēja politiskās partijas "Vienotība" valdes loceklis Vilnis Ķirsis, SIA "GatewayBaltic" valdes priekšsēdētāja Inese Andersone un Juridiskās koledžas vieslektors Ints Ķuzis. Kopumā no JV saraksta kandidē 63 cilvēki. Saraksta numurs Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās ir 7.

Tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS veiktajā aptaujā gatavību balsot par JV sarakstu pauduši 5,9% respondentu.

Piedāvājam noskatīties intervijas spilgtākās epizodes:

Ķirsis, kurš jau otro reizi ir kandidātu saraksta līderis galvaspilsētā, pamatoja, kādēļ, saskaņā ar sociologu pētījumiem, “Jaunās VIENOTĪBAS” potenciālo vēlētāju vidū pārliecinoši dominē latvieši – .

Ķirsim nācās taisnoties, kāpēc tikai pērn beidzot likvidēts viņam piederošs uzņēmums, kura saimniecisko darbību aizvadītajā gadā apturēja Valsts ieņēmumu dienests. Savukārt Inesei Andersonei nācās atbildēt par viņai piederošā uzņēmuma uzvarām iepirkumu konkursos – un 10:30.

Rīgas domes vēlēšanu saraksta līderi aizstāvēja priekšvēlēšanu kampaņā izmantoto taktiku – priekšvēlēšanu aģitācijas materiālos izmantot arī Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu un Eiropas Komisijas viceprezidentu Valdi Dombrovski – .

Ķirsis skaidroja iemeslus, kādēļ viņš publiski vairākkārt kritizējis Ivetu Zalpēteri, kurai Rīgas pagaidu administrācija ir uzticējusi pilsētas izpilddirektora pienākumu pildīšanu. Izrādās, tam par iemeslu ir pilsētas izpilddirektora vieta “barības ķēdē” – .

Atklājās, ka, rakstot “Jaunās VIENOTĪBAS” priekšvēlēšanu programmu ārkārtas vēlēšanām, kandidāti nav zinājuši, kāds nodokļu sistēmas reformu piedāvājums top Jāņa Reira (JV) vadītajā Finanšu ministrijā. Ieraudzījis šī piedāvājuma prognozēto ietekmi uz pašvaldību ieņēmumiem, Ķirsis neslēpa cerību, ka Finanšu ministrijas piedāvājums netiks īstenots – .

“Jaunās VIENOTĪBAS” vēlēšanu saraksta līderim nācās atzīt, ka partijas priekšvēlēšanu aģitācijas materiālos redzamais “korupcijas rēķins” tapis, izmantojot dažādos avotos atrastus skaitļus, un viņš nevar apgalvot, ka visa šajā rēķinā norādītā summa “aizgājusi” koruptīvos darījumos – .

Ķirsis skaidroja, kādēļ ar jau notikušajiem auditiem Rīgas pašvaldībai piederošajās kapitālsabiedrībās vēl nav gana, un nosauca pašvaldības struktūras, kuras vēl būtu jāauditē – .

Andersone lēsa, ka solījums iestādīt pilsētā koku katram jaundzimušajam esot visnotaļ reālistisks – .

Savukārt Ķuzis sprieda, kā izpildīt solījumu par labāku Valsts policijas un Rīgas pašvaldības policijas sadarbību, vēršoties pret vardarbību ģimenē – .



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!