Pulksten 14.00 "Delfi TV ar Jāni Domburu" tiešraidē uz jautājumiem atbildēja Tieslietu padomes izvēlētais ģenerālprokurora amata kandidāts Juris Stukāns. Pēc tiešraides intervija pieejama ierakstā.

Stukāns ir tiesnesis ar aptuveni 20 gadu stāžu, vairākus gadus bijis Rīgas apgabaltiesas priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs, bet pēdējos gados ir šīs tiesas priekšsēdētāja vietnieks un Krimināllietu tiesas kolēģijas priekšsēdētājs.

Stukāns savā tiesneša karjerā izskatījis vairākas plašu rezonansi guvušas lietas, tostarp bijušā Muitas kriminālpārvaldes vadītāja Vladimira Vaškeviča auto spridzinātāju lietu un tā dēvēto "Digitālgeitu", kas bija viena no visilgāk pirmajā instancē izskatītajām lietām atjaunotās Latvijas vēsturē.

Stukāns arī bieži sniedz viedokļus Saeimai par dažādu kriminālprocesuālo normu grozījumiem un pauž savu viedokli par dažādām tieslietu jomas aktualitātēm medijos. Viņš bijis arī viens no LPSR VDK aģentu kartotēkas jeb tā dēvēto čekas maisu izpētes zinātniskās komisijas locekļiem.

Ģenerālprokurora amatam bija pieteikušies astoņi kandidāti, un Stukānu Tieslietu padome izvēlējās ceturtajā balsošanas kārtā ar desmit balsīm par un trim pret. Galīgo lēmumu par viņa kandidatūru gan vēl jāpieņem Saeimai. Pašreizējā ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera otrais pilnvaru termiņš beidzas 11. jūlijā.

Savā koncepcijā ģenerālprokurora amatam Stukāns sevi piesaka kā kandidātu ar redzējumu no malas, un sola samazināt krimināllietu izmeklēšanas un iztiesāšanas ilgumu, kā arī panākt prokuroru ciešu iesaisti izmeklēšanā jau no pirmās izmeklēšanas dienas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!