Pirmdien 'Delfi TV ar Jāni Domburu' tiešraidē uz Jāņa Dombura jautājumiem atbildēja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV), kurš sestdien atgriezās Rīgā pēc tikšanās ar ASV valsts sekretāru Maiku Pompeo. Domburs Rinkēvičam jautāja gan par notikumiem ASV, gan Eiropas un pasaules aktualitātēm un Latvijas lomu tajās. Tāpat intervijā tika skarta Latvijas ārlietu resora darbība aizstāvot Latvijas pilsoņu intereses ārvalstīs kā plašu rezonansi raisījušais Kristīnes Misānes gadījums un palīdzība valstspiederīgajiem koronovīrusa Covid-19 skartajās teritorijās.

Rinkēvičs ir šobrīd bez pārtraukuma amatā visilgāk bijušais Latvijas valdības ministrs. Ārlietu ministra posteni viņš ieņem jau sestajā valdībā pēc kārtas kopš 2011. gada 25. oktobra. Šajā laikā pasaules politiku skārušas milzu pārmaiņas, sākot no Ķīnas arvien lielākās ietekmes globālajā arēnā, ASV ārpolitikas izmaiņām Donalda Trampa vadībā un beidzot ar klimata pārmaiņu radīto postu un Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības.

Ar ASV valsts sekretāru (ārlietu ministra amatam pielīdzināma pozīcija ASV valdībā) Pompeo Rinkēvičs tikās Vašingtonā 27. februārī. Vizītes laikā ministrs tikās arī ar citiem ASV politiķiem un domnīcu pārstāvjiem, kā arī teica uzrunu Nacionālās drošības koledžā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!