"Viens to izsmelt nevar," tā piektajā martā, atkāpjoties no "Rīgas satiksmes" (RS) pagaidu valdes priekšsēdētāja amata, teica Anrijs Matīss. Lai gan dažādi skandāli, kas saistīti ar konkrēto uzņēmumu, bijuši jau gadiem, kopš pērnā gada decembra, kad KNAB veica desmitiem kratīšanu ar uzņēmumu saistītu cilvēku dzīvesvietās un aizturēja vairākas vadībā esošas amatpersonas, šī jautājuma aktualitāte tikai pieaugusi. Ko Nila Ušakova (S) ieceltais pagaidu vadītājs Matīss paveica, bet ko nē? Kas notika RS, kas notiek šobrīd, ko gaidīt nākotnē un cik daudz par to būs jāturpina maksāt nodokļu maksātājiem? Pirmdien "Delfi TV ar Jāni Domburu" tiešraidē atbildēja nu jau amatu atstājušais Matīss.

Matīss pagaidu valdes vadītāja amatā tika iecelts pērnā gada 13. decembrī, tādējādi ieņemot no amata atstādinātā bijušā vadītāja Leona Bemhena vietu, kuram ir piemērots aizdomās turētā statuss KNAB lietvedībā esošajā kriminālprocesā par RS iepirkumiem.

19. februārī RS pagaidu valde bija vērsusies pie akcionāra, jo uzņēmumam bija vērojamas maksātnespējas pazīmes. 1. martā tika sasaukta akcionāru sapulce un rasti pagaidu risinājumi līdz Rīgas budžeta apstiprināšanai.

Jau pirms šīs akcionāru sapulces Matīss pieļāva iespēju atkāpties, sakot, ka "nav nekāds mēslu izvedējs", kurš varētu izstrēbt visu, kas RS sadarīts, tomēr pēc tikšanās ar Ušakovu tika paziņots, ka Matīsam esot atbalsts un viņš turpinās vadīt uzņēmumu. Piecas dienas vēlāk Matīss pieņēma lēmumu darbu uzņēmumā atstāt.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!