Piektdien, 7. augustā "Delfi TV ar Jāni Domburu" raidījumu ciklā "Par ko balsot Rīgā?" atbildēja saraksta "Vienoti Latvijai" deleģētie kandidāti. Jānis Domburs viņus izvaicāja par ārkārtas vēlēšanām pieteiktajiem kandidātiem, programmu un iecerēm galvaspilsētā. Pēc tiešraides intervija skatāma ierakstā.

"Vienoti Latvijai" sarakstu raidījumā pārstāvēja Dainis Vītols, Jānis Mārtiņš Skuja un Jānis Pļaviņš. Kopumā no "Vienoti Latvija" saraksta kandidē divpadsmit kandidāti. Saraksta numurs Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās ir 12.

Tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS veiktajā aptaujā gatavību balsot par "Vienoti Latvijai" sarakstu paudisi 0,1% respondentu. Rīgas domes ārkārtas vēlēšanas notiks 29. augustā.

Piedāvājam noskatīties spilgtākās raidījuma epizodes

Kandidāti skaidroja, ka nemaz neesot partijas "Vienoti Latvijai" pārstāvji, bet gan vienkārši izmantojot to, lai apietu likumā ietverto prasību, kas vēlēšanās ļauj piedalīties tikai partijām. Par "čaulas partiju" gan to nevarot saukt, tas esot "sociāls eksperiments" – un 04:23.

Interneta vietnē, kur uzskaitīti "sociālā eksperimenta" principi norādīts, ka "Piedalīties nevar persona, kura aktīvi darbojusies politikā." "Vienoti Latvijā" sarakstā iekļautais Skuja iepriekš ir bijis vairāku politisko partiju biedrs, kandidējis vairākās vēlēšanās un bijis ievēlēts Rīgas domē, tomēr Pļaviņš skaidroja, ka to neinterpretē kā aktīvu darbošanos politikā – . un 09:51.

Pļaviņa sievas uzņēmums SIA "Memory water" tirgo "strukturētu" ūdeni, kuram tas piedēvē daudzas pozitīvas īpašības. Zinātnieki to savukārt apšauba. Pļaviņš apgalvoja, ka šaubas esot tikai Latvijas zinātniekiem, kuri neesot pētījuši ūdeni – .

Partijas programmā uzsvērts, ka tieši laiks ir tas, kas dzīvē pietrūkst visbiežāk. Vītols skaidroja, ka esot strauji jāmaina galvaspilsētas transporta sistēmas "struktūrplāns", ieviešot pilsētas dzelzceļa satiksmi – .

Pļaviņš arī vairākkārt pārmeta portāla "Delfi" darbiniekiem, ka viņi nodarbojoties ar cenzūru un dzēšot ierakstus Facebook. Domburs viņam skaidroja, ka portāla "Delfi" pārstāvji var pārbaudīt Facebook publicētu apgalvojumu atbilstību faktiem un atzīmēt tos, kas varētu saturēt viltus ziņas, bet ne tos izdzēst. Pļaviņš atteicās tam ticēt – .

Partijas programmā norādīts, ka ievēlēšanas gadījumā "Vienoti Latvijai" kandidāti esot gatavi sadarboties ar visiem "konstruktīvi noskaņotiem" deputātiem. Jautāts, kā to noteikt, Skuja skaidroja, ka katrā partijā esot pa kādam krietnam cilvēkam – .

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!