Foto: DELFI

Esiet sveicināti, cienījamie "Delfi TV" skatītāji! Šodien šajā studijā ir Egils Levits, vēl aizvien Eiropas Savienības tiesas tiesnesis un potenciālais Latvijas Republikas Valsts prezidents. Viņa atbalstam ir vienojušies valdību veidojošā Saeimas vairākuma, tā jāsaka, partiju pārstāvji, politiķi, viņš arī ir piekritis kandidēt oficiāli un to darīs ne pirmo reizi, kā mēs zinām, jo 2015. gadā Saeimas balsojumā viņš jau piekāpās Raimondam Vējonim. Labdien!

Skatoties caur tiem četriem gadiem atpakaļ, līdz tā 2015. gada vasarai, kad jūs ar Vējoņakungu, te vēl divi kandidāti ar saviem dažādiem līdzgaitniekiem vai līdzgaitniecēm kā kandidāti, un tinot to filmu vēl atpakaļ, jūs tikāt minēts kā kandidāts 2011. gadā un tikāt minēts kā iespējamais, iespējamais kandidāts 2007. gadā. Sportā ir tā, ka dažreiz nu tā kā nogurst, ka netiek un netiek, un netiek uz to pirmo...

Levits: Jā!

... pjedestālu. Nav kaut kāda līdzība?

Levits: Es domāju, ka nē, tāpēc, ka tas nav mana izšķiršanās, tas nav mans lēmums, cilvēki vienkārši skatās pēc piemērota kandidāta, ne jau es, kā sakot, virzu savu kandidatūru, bet ir partijas, kuras atbildīgas par to un partijas skatās. Es vienmēr esmu nodarbojies profesionāli, sabiedriski, pilsoniski ar Latvijas valsti, ar Latvijas valsts analīzi, attīstību, devis savu pienesumu un es domāju, ka diezgan dabiski, viens no vārdiem, kas tad tiek minēts, ir mans vārds.

Kad bija pirmā reize, kad Egila Levita galvā, sarunā ar sevi, tika uzdots jautājums — Hei, varbūt man ir jāmēģina kļūt par Valsts prezidentu, vai es varētu?

Levits: Tādu jautājumu es sev nekad neesmu uzdevis. Es faktiski atbildēju 2015. gadā uz uzaicinājumu, kurš toreiz, kā sakot, varbūt zināmā veidā arī bija negaidīts, es vienkārši redzu, ka par mani runā...

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!