Foto: DELFI

Esiet sveicināti, cienījamie "Delfi TV" skatītāji, šodien šajā studijā viesos ir Pēters Putniņš – Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) priekšsēdētājs, kurš uz interviju šeit tika pirmoreiz uzaicināts pirms nedaudz vairāk kā gada, 2018. gada trauksmainajā februārī un šajā laikā no viņa puses intervija ir vairākkārt tikusi atlikta un atteikta. Šodien, pieprasot ierobežotu intervijas laika garumu, lai gan ir ļoti daudz par ko parunāt gan par ABLV bankas darbību un likvidāciju, arī gan par Latvijas finanšu sistēmas tīrību un tās uzraudzību. Labdien, Putniņa kungs.

Labdien.

Tad kā tad mums ar to laiku pēc gadiņa kopš nācāt uz šejieni un atnācāt, tad cik ilgi varam parunāties?

Nu runājamies, es domāju, varbūt ķeramies klāt pie jautājumiem un apgūstam.

Tad nav laika ierobežojuma.

Laika ierobežojums ir vienmēr un visiem, es domāju.

Jūsu pārstāvis tā teica, teica ultimātus.

Es labprāt censtos iekļauties stundas laikā, bet nu, ja jums ir vajadzība un, ja ir tādi jautājumi, kas tiešām obligāti ir atbildami jūsu skatītājiem, protams, ka es uzkavēšos.

Projām nebēgsiet, labi, mēģināsim, citādāk turpinājumos.

Prom nebēgšu.

Pirms dažām pāris nedēļām apritēja trīs gadi kopš esat priekšsēdētājs un pirms tam vēl trīsgadi vietnieka statusā, nu tātad, atbildīgs par visu šo posmu, kad mums ir daudz runāts par to, kas mums nerezidenti, kādi mums dolāru apgrozījumi un kā mēs cīnāmies, necīnāmies vēl kaut ko. Un tagad pirms nedēļas premjers jaunās, vecās valdības jaunais, vecais premjers sola kapitālo remontu finanšu sektora kontroles reformu, tas nozīmē skaidri, ka Pēters Putniņš un viņa kolēģi ir uztaisījuši tikai kosmētisko.

Nu jā, protams, man zināmas pārdomas arī to visu preses konferencē klausoties arī bija, bet nu tur gan premjers tā plašāk, ne tikai FKTK virzienā izteicās, tas laikam skar bez mums droši vien arī vēl iestādes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!