Foto: DELFI

Esiet sveicināti, cienījamie "Delfi TV" skatītāji, šoreiz studijā tiešraidē šeit ir Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme. Kļuvusi par otras lielākās aiz policijas valsts iestādes vadītāju apmēram tajā pašā laikā aizvadītajā ziemā, kad Krišjāņa Kariņa valdība sāka strādāt un ir pateikusi, ka centīsies darīt visu, lai VID reputācija būtu tīra, ko skaidrs, ka nesaka par iestādi, kurā ar reputāciju viss ir kārtībā. Labdien, Jaunzemes kundze.

Labdien.

Es sākšu ar jautājumu, kas manuprāt ļoti daudzām amatpersonām būtu jautājams, bet jums, es pieļauju, it īpaši. Ir vienas lietas, ko amatpersonas nesaka tāpēc, ka nedrīkst teikt un tad visādas citādas lietas tāpēc, ka viņas tā notiek un ko nu tur par viņām stāstīt. Sarunājam vispirms par šo sarunu, cik daudz jūs man neteiksiet?

Es neteikšu par konkrētiem uzņēmumiem, ja vienīgi man nav dota atļauja to teikt, man ir rakstiski noformēta, es neslēpšu noteikti iekšējās problēmas, kas ir VID, ja tādas ir. Par to es varu runāt, bet par konkrētiem uzņēmumiem es nevaru.

Tikai par to, par pārējo visu teiksiet godīgi.

Par pārējo visu teikšu godīgi.

Paskatīsimies, melu detektoru vajadzēja. Gatavojoties šai sarunai mēs izziņojām arī sociālajos tīklos, ka tas būs jau savlaicīgi, atnāca ļoti daudz vēstuļu, man e-pasta kaste piebira milzīgā apjomā. Ir daži, kas saka labus vārdus, bija laba pieredze, bet tas ir baiss mazākums. Tas vairākums ir racionālas neapmierinātības un bailes. Secinājums, ka mēs baidāmies no tās iestādes, diezgan daudz naida vai riebuma un pāri tam visam diezgan daudz neuzticēšanās. Tik tālu skaidrs, ka visi mīlēt VID nevaram varbūt, bet cik tālu, jūsuprāt, šāds kopiespaids ir adekvāts un cik nav?

Es gribētu teikt tā par šiem 4 mēnešiem, kamēr es esmu amatā, es esmu konstatējusi, ka to, ka naida pamatā, un te man sakrita varbūt ļoti tās kārtis nelabi, jo no 1. marta stājās spēkā regula par deklarācijām un kopumā sanāca tā...

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!