Foto: DELFI

Esiet sveicināti, cienījamie Delfi TV skatītāji. Šodien šajā studijā ir Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce, ministrs, kurš 4. aprīlī izdeva 5. aprīlī publicēto rīkojumu par Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova atstādināšanu no amata pienākumu izpildīšanas. Ministrs ir paudis, ka rīkojums ir ļoti pamatots, Rīgas mērs ir paudis, ka ļoti nepamatots. Abi politiķi tika aicināti tikties aci pret aci šai studijā. Ministrs bija gatavs, mērs nē, tāpēc sarunas par Rīgas mēra atstādināšanu mums notiks divās secīgās intervijās un pirmā tagad ar Juri Pūci. Labdien.

Pūce: Labdien.

Pirms mēs ejam detaļās, kā tapa šis rīkojums un kas viņā ir, jo vēl aizvien medijos maz ir preparēts. Nu, tomēr noķersim vēl un vēlreiz to vēsturisko brīdi — pirmais ministrs, kas atstādina amata pienākumu pildīšanas Rīgas mēru. Jūs šaubījāties, pirms jūs uzlikāt to parakstu? Nu elektronisko, bet vienalga.

Pūce: Konkrēti ceturtdien, 4. aprīlī, kad es to izdarīju ap dienas vidu, nē, tad jau es vairs nešaubījos, jo faktiski mēs jau bijām nedēļu darbā ar potenciālo administratīvo aktu, ko ministrijas ierēdniecība gatavoja, es biju redzējis arī iepriekšējās versijas, un visi mani strīdīgie vai šaubīgie jautājumi, man bija visas iespējas ierēdņiem pajautāt novērtējumu, viņiem paprasīt, un man nebija tādu šaubu pašam.

Bet šo nedēļu līdz 4. aprīlim šaubījāties?

Pūce: Nē, man ir liela atbildība, pieņemot šo rīkojumu. Man ir jābūt pārliecinātam par to, ka visi aspekti tiek ņemti vērā, tai skaitā izvērtēts domes priekšsēdētāja paskaidrojums, tai skaitā es saprotu, vai visi pieminētie argumenti ar vienlīdz lielu juridisku slodzi un nu, tā bija tā saruna, ko man nāca civildienesta ierēdņi, viņi stāstīja savu loģiku...

Vērtējāt, bet nešaubījāties, tāda ir jūsu īsā atbilde.

Pūce: Jā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!