Foto: DELFI

Esiet sveicināti, cienījamie Delfi TV skatītāji! Šodien šajā studijā ir Mārtiņš Kazāks. Nu jau oficiāli izvirzīts, piecu partiju deputātu izvirzīts kandidāts Latvijas Bankas prezidenta amatam. Līdz šim vairāk kā gadu bijis Latvijas Bankas padomes loceklis, pēc tam vairākus gadus Fiskālās disciplīnas padomes loceklis, bet kopumā karjerā visilgāko laiku, kopumā 10 gadus, bijis "Swedbank", pirms tam "Hansabankas" galvenais ekonomists. Tagad viņš paziņo, ka viņa mērķis ir izveidot Latvijas Banku par efektīvu, atvērtu un modernu centrālo banku, par labāko centrālo banku Ziemeļeiropā.

Tieši tā.

Labdien, Kazāka kungs!

Sveiki!

Sāksim ar to politiskās izvēles procesu, nu kur mums virsrakstos nonāk līdz tam, ka kapitālā remonta noslēdzošais punkts ir Kazāka izvēle. Kā jūs redzat, politiķi izvēlējās labāko kandidātu vai kompromisa kandidātu?

Es domāju, ka visi kandidāti, kas piedalījās debatēs, bija ļoti labi. Katram savs redzējums un es ceru, ka mēs pēc laika redzēsim tiešām – bija labākais vai nebija labākais?

Kā varam to ieraudzīt? Mēs jau nevarēsim četras paralēlas bankas mēs neuztaisīsim.

Es domāju, mēs redzēsim atkarībā no tā, vai tie mērķi, kas ir uzstādīti un tie tādi starpposmi, kas ir nosaukti, vismaz no manas puses, tiks īstenoti vai netiks īstenoti. Kāds būs novērtējums bankas darbībai, kādi būs pienesumi bankas darbībai un tas arī liecinās par to, vai izvēle ir bijusi pareiza vai nepareiza, bet...

Nav runa par pareizumu. Es runāju par politisko procesu, jo visi – ne tikai Vecrīga, arī Pārdaugava tomēr tā vai citādi runā, ka vienai partijai bija viens favorīts, vienai – otrs. Tie iebilda pret šito, šitie pret to ļoti iebilda. Kazāks tā pa vidu, nu tā ka ne baigi pret kāds, bet ne baigi par kāds.

Tas jums jāprasa politiķiem, kādi viņiem bija uzstādījumi. Nē, nu dzirdēts ir viss kas. Es domāju, ka tās labā lietas no šī procesa ir divas. Divas lietas, manuprāt, noteikti ir jāuzsver. Pirmā lieta, protams, ka tas process no malas izskatījās diezgan samocīts, bet tai pašā laikā bija arī diskusija par saturu. Bija dažādi redzējumi, dažādi uzsvara punkti un līdz ar to, manuprāt, tas ir kritiski svarīgi, lai saprastu, ko tad centrālā banka dara, ko jaunais iespējamais vadītājs piedāvā un pēc tam nākotnē arī var izvērtēt – vai tas, ko viņš vai viņa sola, tiešām ir izdarīts.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!