Esiet sveicināti, cienījamie Delfi TV skatītāji! Šodien šajā studijā ir Krišjānis Kariņš. Latvijas Ministru prezidents, partiju apvienības "Jaunā Vienotība" valdes priekšsēdētājs, devīto mēnesi vada valdību, ko veido pieci dažādi politiskie spēki. Pats viņš politikā ir bijis gan kā ministrs, gan kā deputāts Latvijas un Eiropas parlamentos vēl kopš tiem laikiem, kad Latvija nebija Eiropas Savienībā un NATO, bet šo valdību vadīt viņš uzsāka ar pozīciju: "Būšu evolucionārs, ne revolucionārs." Labdien, Kariņa kungs!

Labdien.

Par to evolūciju. Vairāk kā 250 dienas jūs vadāt piecu dažādu, teiksim to tā, dažādu, te ir viena bilde no valdības tapšanas janvārī, dažādu partijas saietu, vai ne, kas ir pietiekami ilgs termiņš politikas klasikā, ja rēķina par 100 dienām, piemēram, slavenajām. Jūs varat nosaukt vienu būtisku lietu priekš Latvijas tautas un Latvijas valsts attīstības, kurā, pateicoties jūsu vadītajai valdībai, mums ir būtiska evolūcija?

Kariņš: Nu, politiska evolūcija mums ir finanšu tirgus sakārtošanas jomā. Tad, kad valdību izveidoja, mums šis te Moneyval process ar vērtējumiem bija ļoti stipri negatīvs. Sākotnēji vadot pirmās tā saucamās finanšu sektora attīstības padomes... Nu, kur sanāk visi pieaicinātie, tur bija... teiksim, izjūtams tas, ka nav skaidra virzība, kur un kā...

Un tagad ir evolūcija. Parunāsim detaļās par to evolūciju un tad, kad nonāksim... Sāksim ar politisko, kas skar šo piecinieku un starp politiskajām attiecībām. No pieciem pretrunīgiem politiskiem spēkiem toreiz izveidojot nozaru sadalījumu un izveidojot ministru sastāvu – gan kas ir bijuši, gan kas ir pilnīgi neredzēti, pilnīgi neredzēti Latvijas pārvaldē un politikā, kā mēs zinām. Pat ja jūs neatklājat konkrēti, vai jūs uzvārdos vai nozarēs, vai jūs šajā laikā, pa šiem astoņiem ar pus mēnešiem, esiet aizdomājies, ka ir pieļauta kļūda?

Pieļauta kļūda sastāvā – nē, jo...

Bet nav sastāvā.

... šajā Saeimā, nu, šis ir iespējams labākais valdības sastāvs, kāds varētu būt. Ko katra partija un kuru katra partija virzījusi par ministru, nu, tas tiešām paliek partijas ziņā...

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!