Foto: DELFI

Esiet sveicināti, cienījamie "Delfi TV" skatītāji! Ir pagājuši divi gadi, kopš jūs un mēs, vēlētāji, deleģējām savus pārstāvjus pašvaldībās, arī Rīgas domē. Pēc agrākā mēra un vicemēra, Nila Ušakova un Andra Amerika, ievēlēšanas Eiropas Parlamentā, maija beigās sākās Rīgas domes vadības maiņa, sākās ar to, ka Dainis Turlais tika ievēlētas par jauno mēru, un pēc tam sākās varas pārdale ar straujiem pagriezieniem, radot atvērtus jautājumus ne tikai par to, kas būs vai nebūs vicemēri, bet par to, vai būs vai nebūs domē vairākums, un vai šī dome strādās četrus vai stipri mazāk gadus. Ir pagājusi karsta nedēļa arī pārnestā nozīmē, un ir brīdis pirmajiem secinājumiem, pirmajai politiķu kopīgai atskaitei vēlētājiem, tāpēc šeit ir "Delfi" studijā aicināti visu Rīgas domes frakciju pārstāvji ar Rīgas mēru priekšgalā, kuru es pēc amata nosaukšu pirmo. Tātad Rīgas domes priekšsēdētājs Dainis Turlais, labrīt!

Turlais: Labrīt!

Pārstāvot "Gods kalpot Rīgai" frakciju ar vienpadsmit deputātiem šobrīd. Pārstāvot "Saskaņu" nu jau vairs ar septiņpadsmit deputātiem, frakcijas vadītāja Anna Vladova.

Vladova: Labrīt!

"Jauno konservatīvo partiju" pārstāvot vēl aizvien ar deviņiem deputātiem, frakcijas vadītājs Jānis Ozols.

Ozols: Labs rīts!

"Latvijas attīstībai" pārstāvot frakciju, kura savulaik... Saraksts tika ievēlēts ar deviņiem deputātiem, nu ir jau ilgstoši astoņi deputāti – Viesturs Zeps.

Zeps: Labrīt!

Vēl viens frakcijas vadītājs, visi frakcijas vadītāji mums atlikušie ir Nacionālā apvienība vēl aizvien ar sešiem deputātiem – Nauris Puntulis.

Puntulis: Labrīt!

"Vienotība", kuras frakcija vairs nav mazākā Rīgas domē – Vilnis Ķirsis.

Ķirsis: Labrīt!

Un visjaunākā frakcija, četri no "Saskaņas" izslēgtie deputāti, kas tagad saucas "Neatkarīgo deputātu frakcija", kuras vadītājs ir Valērijs Petrovs.

Petrovs: Labrīt!

Es gribētu sākt ar vienu īsu jautājumu, nu, viena teikuma līmenī. Vai ar jokiem, vai bez jokiem – vai ir kaut kāda lieta, tēma un jautājums, par ko Rīgas domē šobrīd ir vairākums?

Turlais: Jā.

Kura?

Turlais: Rīdzinieku intereses. Es domāju, ka neviens politiķis nevar pateikt, ka viņš negrib strādāt rīdziniekiem.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!