Foto: DELFI

Esiet sveicināti, "Delfi TV" skatītāji. Šodien "Delfi TV" studijā izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis. Ministrs, kurš ir pieteicis vairākas plašas reformas savā nozarē, skaļākās, protams, ir skolu tīklu optimizācija, pāreja uz mācībām latviešu valodā mazākumtautību skolās, mācību satura reforma un varētu skaitīt vēl dažas. Politiķis, kurš savulaik ieguva iesauku "melnais Kārlis", kura viņu pavada nu jau pārdesmit gadus, iesauka radās neilgi pēc tam, kad viņš pirms piecpadsmit gadiem sāka savu politisko karjeru partijā Jaunais laiks un nu turpina Vienotībā. Labdien, Šadurska kungs!

Labdien!

Es gribētu sākt ar jautājumu — tūlīt būs, nu būs visticamāk, divi gadi kopš jūs esat atkal, otrreiz, izglītības un zinātnes ministrs bez pāris mēnešiem —, kas ir tas, ko jūs esat izdarījis divos gados no visa tā lielā lauka, kas arī pirms diviem gadiem tika pieteikts kā reformējams.

Ja mēs gribam tā teikt, kas ir izdarīts, pabeigts un iesaiņots, tad izglītībā tik ātri lietas nenotiek

Divos gados nevar neko izdarīt?

Bet to, ko mēs iesākām pagājušajā gadā, tas ir pirmais solis, pirmais posms pedagogu algu reformai, kur mēs pacēlām minimālo likmi par slodzi, un mums ir plāns, kā turpmāk celt šo minimālo likmi. Ja šobrīd mums ir, teiksim tā, apmēram simts skolās skolotājs var nopelnīt par slodzi, tas ir par trīsdesmit stundām nedēļā, sākot no 900 eiro un vairāk, tad šiem 900 eiro ir jākļūst par normu, par minimālo likmi, pēc gadiem četriem.

Pirmais galvenais paveiktais — pirmais solis skolotāju algu reformā.

Jā, otrais solis ir uzsākts nopietns darbs pie jaunā satura.

Uzsākts.

Nē nu esam nodevuši sabiedrības apspriešanai līdz februārim jauno konceptu, kuram ir jākļūst par Ministru kabineta noteikumiem par vizpārējās izglītības standarta, pamatizglītības standarta un sākumskolas...

Par to parunāsim pavasarī. Projekts palaists, labi.

Trešais, ko es gribētu teikt, ir Ministru kabineta noteikumi pieņemti par audzināšanas vadlīnijām. Pārsvarā ir runa par valstisko audzināšanu skolās. Ir precizētas Izglītības likuma normas, tai skaitā pat ar liegumu strādāt par skolotāju, ja tiek rupji pārkāpti normatīvi.

Saucamie "lojalitātes grozījumi". Tātad trešā lieta — valstiskā audzināšana.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!