Foto: www.delfi.lv

Esiet sveicināti, "Delfi TV" skatītāji! Šodien šeit, "Delfi TV" studijā, viesis ir Latvijas Republikas Ministru prezidents Māris Kučinskis. Cilvēks, kurš šajā amatā ir 21. mēnesi, vēl ne tik ilgi kā viņa priekštece Laimdota Straujuma, bet, ja var salīdzināt, tad nu jau ilgāk kā, piemēram, daudziem atmiņā bijušais premjers Einars Repše. Prognozes liecina, ka Māris Kučinskis vadīs valdību vēl vismaz gadu līdz Saeimas vēlēšanām, pagājušajā nedēļā viņa valdība iesniedza parlamentā valsts budžetu nākamajam gadam, ko ir pamats saukt par treknāko kopš "treknajiem gadiem", bet tas vienalga nenoņem daudzus jautājumus par tām lietām, ko sauc par prioritātēm gan sabiedrība, gan valdība – izglītība, veselība, demogrāfija un tā tālāk. Par to un ne tikai to runāsim šajā sarunā. Sveicināti, Kučinska kungs!

Labrīt!

Es sākšu ne par šīm lietām, bet ar jautājumu, kas ir vispārīgāks. Vai jūs aizdomājaties, cik liela Latvijas sabiedrības daļa, pieņemot to, ka valdība ietekmē katru cilvēku, katru uzņēmumu, cik liela sabiedrības daļa, piemēram, reizi dienā iedomājas par tādu Māri Kučinski un par to, ko viņa valdība dara vai nedara attiecībā uz viņu?

Ļoti grūti kaut kā ar statistiku nodarboties, jo cilvēki jau arī ir dažādi, ir un dažādi arī domā, un pakāpeniski jau arī tas mīts par to, ka es viss esmu atkarīgs tikai no valdības, viņš jau lēnām paliek aizvien mazāks.

Vai jums ir versija, cik vajadzētu domāt par to?

Es domāju, ka par valdību, nu zem 50, mazāk – 30 būtu ļoti normāli, es teiktu...

Katram trešajam vajadzētu iedomāties reizi dienā, ko jūs darāt?

Nu jā, tāpēc jau viņš jau arī reaģē uz to, ko viņš izlasa, ko dzird televīzijā, un tas jau tomēr vēl nav...

Pārējiem 70 nevajadzētu domāt?

Es domāju, ka 70 ir tomēr arī liela daļa ir tomēr aizņemta arī ar sev visvairāk, vismaz tā vajadzētu būt, arī ar ģimeni, ar saviem plāniem, jo ne jau nu valdība iespaido katru līdz pilnīgi visām kustībām, tomēr jau katram ir savas iespējas, un katram jau ir jābūvē sava dzīve arī neatkarīgi no valdības, ja valdība tikai viņu netraucē.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!