Foto: DELFI
Esiet sveicināti, "Delfi TV" skatītāji. Šodien "Delfi TV" studijā ir Maksims Jegorovs, firmas "Accenture" Latvijas filiāles vadītājs. Es pieņemu, ka lielai daļai, iespējams, ka vislielākajai daļai, neko neizsaka šis vārds, iespējams, ka neizsaka arī firma "Accenture". Salīdzinājumam, lai to raksturotu "Accenture" Latvijā apgroza apmēram tikpat daudz finanses, desmitos miljonu mēramas, kas ir salīdzināmas ar lidostu "Rīga", vadošām Latvijas būvfirmām. Pasaules mērogā "Accenture" ir firma, kas ir ierakstāma pirmajos desmitos starp tehnoloģiju un IT uzņēmumiem. Tā kā tehnoloģijas tas ir viens no 21. gadsimta vadmotīviem un līdz ar to, tas būs Latvijas valsts otrās simtgades vadmotīviem, tad arī šīs nozares pārstāvis ir viesis interviju ciklā pirms 18. novembra "Gads pirms Latvijas simtgades". Labdien!

Labdien.

Es gribētu sākt ar šo jautājumu par šodienu un par nākotni, un par pirmo simtgadi, nu kurai mums vēl gads ir un nākamo. Pirms pārdesmit gadiem, tai skaitā, kad "Accenture" ienāca Latvijā, datori bija, viedtālruņi nebija, Facebook nebija, viss tas IT stāsts viņš bija salīdzinoši vēl neliela sastāvdaļa. Tagad tas ir ikdienas sastāvdaļa, arī šis formāts — interneta televīzija un tā tālāk. Jums ir futuroloģisks skats —vēl pēc 15 gadiem, kas Latvijā notiek tāds, ko mēs nevaram iedomāties?

Es teikšu tā kā ir, jo, teiksim, skatoties uz 20 gadiem atpakaļ, visas tās tehnoloģijas, kuras mēs šodien izmantojam plaši, tās tehnoloģijas jau bija, un tās tehnoloģijas mēs jau redzējām. Tās tehnoloģijas neaizgāja plašumā, tās tehnoloģijas nepielietoja cilvēki, bet bija jau pietiekoši skaidrs, ka mēs varēsim izdarīt daudz ko. Ja, pieņemsim, mēs paskatāmies uz Google Maps, tas, pieņemsim, ir tāds 10 gadu jaunums. 10 gadus atpakaļ it kā likās, ka nu jā tur grūti un tam līdzīgi.

Jā, tu brauc pēc vecajām kartēm un tev nesaka visu priekšā.

Jā, bet tagad visi izmanto tikai un vienīgi to pašu Google Maps vai Apple Maps, mēs izmantojam Waze, un tad mēs braucam ar Taxify.

Pēc 10 gadiem, kas būs tāds, ko mēs nevaram iedomāties, jūsuprāt?

Visdrīzāk, tas būs mākslīgais intelekts un roboti. Visdrīzāk, mēs varēsim daudz labāk aizvietot to, ko šodien dara cilvēks, un visdrīzāk tas notiks arī apmēram tāpat kā tas notika, pieņemsim, ar tiem pašiem Google Maps. Būs nelieli piemēri un pēc tam tie piemēri kaut kādā brīdī aizies, eksplodēs. Un tagad, ja mums brauca trīs mašīnas patstāvīgi bez cilvēkiem, tad, nezinu, pēc kādiem 5 gadiem, tur pēkšņi brauks tūkstošiem mašīnu.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!