Foto: DELFI
Esiet sveicināti, cienījamie "Delfi TV" skatītāji, šodien šajā studijā viesos ir Vaira Vīķe-Freiberga−Latvijas Valsts prezidente no 1999.- 2007. gadam, vienīgāno prezidentiem, kas ir bijusi 8 gadus valsts prezidenta amatā, divus četru gadu termiņus, šobrīd par pasaules līderu aliansi sauktā "Madrides kluba" prezidenteun aizvien visādi citādi sabiedriski aktīva gan starptautiski, gan Latvijā. Pavisam nesen pirms šārudens Saeimas vēlēšanām teikusi: " Man personīgi kā vēlētājam traucē, ka katrās vēlēšanās parādās ārkārtīgi daudz mazpazīstamu seju." Labdien!

Sveicināti!

Prieks, ka jūs esat šeit, mēģināsim runāt gan par aktuālo, gan par ilglaicīgo, bet, droši vien, jāsāk tomēr ar šārudens situāciju Latvijā un ar to, ko mēs esam saņēmuši kā tauta pēc vēlēšanām. Tiešām, traucē jums tās mazpazīstamās sejas tagad, kas savēlētas?

Es to biju domājusi tādā nozīmē, ka, lai vēlētājs varētu izvēlēties, kam uzticēties, viņam ir ne tik vien jāiepazīstas vairāk vai mazāk ar kādas partijas piedāvātu programmu, bet īstenībā reprezentatīvā demokrātija balstās uz uzticību, un uzticība ir iespējama tikai tad, ja kaut ko no iepriekšējiem darbiem ir iespējams pazīt. Un te lūk diemžēl modernos apstākļos bieži notiek tā, es atceros, ka mums vienu Eiropas Parlamenta deputāti, kas mūsu parlamentā, man liekas, pat trīs vārdus nebija nekad teikusi, ne muti atvērusi, bet viņas seja parādījās uz visiem stabiem. Jā, un viņa vēl šodien ir Eiropas Parlamentā un Latvijai naidīgas domas izsaka, tā vienu vārdu sakot, būtu labi, ja šie ļaudis, kas virzās uz politiku būtu pazīstami, kaut vai katrs savā jomā, saprotiet, ne jau, ka viņiem visu mūžu jābūt no bērna kājas politikā.

Tas nav iespējams, tad tikai jūs un Raimonds Pauls un vēl daži.

Bet būtu labi, ja viņi arī pastāstītu par savu dzīves gaitu, teiksim, savās kampaņās un tā tālāk.

Bet arī ar to jūs kā vēlētājs šajā gadījumā sakāt, ka tie stipri vairāk par pusi nebijušo, kas ir ievēlēti Latvijas Republikas 13. Saeimā, ka tur ir daudz riska.

Riski ir vienmēr, jo pat tādi, kas varētu izskatīties kā zelta puisīši un meitenītes, kas ar dižu pieredzi politikā un, kam vajadzētu tiešām kalnus gāzt, var izrādīties, ka pienāk viņu zvaigznei noriets, un, ka viņi rada vilšanos. Tā ka, varbūt es toreiz izteicu tieši savas personīgās raizes, ka bija ļoti daudz ar ko jāpapūlas iepazīties, bet kā princips, es domāju, mūsu šī parlamenta vēlēšanas ir parādījušas, ka ļaudis tieši vēlas redzēt jaunas sejas.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!