Foto: DELFI

Esiet sveicināti, cienījamie "Delfi TV" skatītāji. Šodien "Delfi TV" studijā ir Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis. Šovasar apritēja trīs gadi, kopš viņš kļuva par Valsts prezidentu, tātad pilnvaru termiņā ir palicis nepilns nu jau viens gads, un šoruden pēc Saeimas vēlēšanām Valsts prezidentam būs jāpilda Satversmē noteiktais pienākums — nosaukt personu, ko prezidents aicina sastādīt jauno Latvijas valdību. Labdien, Vējoņa kungs.

Vējonis: Labdien.

Pagājušajā nedēļā jūs bijāt atvaļinājumā, es sākšu jautājumu par to. Nedzirdēju nekādas ziņas, ko prezidents ir darījis, kur bijis...

Vējonis: Prezidents atvaļinājumā bija.

Ko darījāt? Var izpaust?

Vējonis: Varu izpaust, jā, es biju aizlidojis uz Sardīniju atpūsties vienu nedēļu, jo, ja tu parasti atrodies Latvijā, nu tad ir ļoti sarežģīti, tad vienmēr var sazvanīt, un man pašam tīri personīgi vienmēr liekas, ka tad, okei, es varu ātri atskriet uz Rīgu, kaut ko izdarīt, palīdzēt varbūt, ja kaut kas ir jāpalīdz, līdz ar to, ja tu esi ārpus, nu tad tu esi ārpus.

Baudījāt sauli, jūru ar mērķi, nedomāt par to, kas notiek Latvijā?

Vējonis: Kā tad nedomāsi? Tu jau jebkurā brīdī domā par to, vai tad, teiksim, atpūties kaut kur, vai naktī pamosties no kāda trokšņa, ja, un pēc tam ir grūti aizmigt, jo sākās kaut kādi domu viļņi.

Izdomājāt kaut ko jaunu no attāluma?

Vējonis: Nu, no attāluma nē, nu, protams, tagad tas galvenais izaicinājums būs attiecībā uz pēc vēlēšanu periodu, kad man būs otro reizi, kā teikt, prezidenta darbā esot, jāizvēlas jaunais valdības vadītājs.

Pie tā mēs nonāksim sarunas otrajā daļā. Es gribētu sākt ar dažām tādām lietām, kā jūs skatāties uz aizvadītajiem trīs un drusciņ gadiem. Kā jums šķiet, vai jūs esat attaisnojis uz jums liktās cerības?

Vējonis: Tas, protams, ir jāprasa tiem, kas kādas cerības ir uz mani likušas. Es katrā ziņā uzskatu, ka tas, ko es sākotnēji plānoju, to pakāpeniski daru un eju uz priekšu.

Nejūtaties pievīlis kādu?

Vējonis: Nekādā mērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!