Foto: DELFI

Cienījamie "Delfi TV" skatītāji! Turpinām raidījumu ciklu "Par ko balsot" Saeimas, nu jau 13. Saeimas, vēlēšanu nedēļas laikā. Pēc tam, kad šeit ir notikušas debates, diskusijas, finālposmā šeit ir interviju cikls ar līderiem no tām partijām vai apvienībām, kuras septembra (nu jau) aptaujās ir pārsniegušas divarpus reitingu robežas, tātad pusceļu uz pieciem procentiem. Aicinājām šeit partiju vai apvienību vadītājus vai premjera kandidātus vērtēt akcentus vai pretrunas, kas ir bijušas kampaņās, kas ir bijušas piedāvājumos, pašiem par sevi, par konkurentiem, pret konkurentiem, lai visu to kopā liktu un jūsu vēlētāji vai nu varētu neizlēmušie tik daudzie izdarīt savu izvēli, vai arī izlēmušie varbūt pat kaut ko pārvērtēt. Šodien darba kārtībā šajā raidījumā ir Nacionālās apvienības divi līderi – Nacionālās apvienības valdes priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Dzintars: Labdien!

Un izvirzītais no Nacionālās apvienības (ne pirmo reizi) ministru prezidenta amata kandidāts ar piebildi svarīgo, ka 13. Saeimas vēlēšanās nekandidē – Roberts Zīle.

Zīle: Labdien!

Sāku visiem identiski – ar skatu uz trim septembra reitingu bildītēm. Aizvadītās nedēļas nogalē publiskotā bildītē Nacionālajai apvienībai vispozitīvākā – 3. vieta, iepriekš "Delfi" pasūtītā TNS aptaujā – Nacionālajai apvienībai 5. vieta. Vēl kādu brīdi iepriekš "Norstat" publiskotā aptauja – arī 5. vieta. Nu, ja rēķinātu visu to kopā, vidējais iznāktu dalīta 4./5. vieta ar Jauno konservatīvo partiju uz... Pat diviem cipariem aiz komata identisks rādītājs – 5,53. Nav tā kā... Salīdzinoši ar četrpadsmito gadu, neizskatās tik labs tas skats. Tā vieta varbūt jā, bet tas apjoms neizskatās tik labs, kaut kur nevelkat līdzi.

Dzintars: Jā, es, paredzot šādu jautājumu, salīdzināju, ko tad mums SKDS piemēram, paredzēja četrpadsmitajā gadā.

Mhm.

Dzintars: Četrpadsmitajā gadā mums paredzēja ar divu procentu starpību. Divi procenti vairāk, rezultātā mēs ieguvām septiņpadsmit vietas. Protams, mēs katrs izvēlamies, ar kurām kompānijām sadarboties, bet tomēr tas, kam Nacionālā apvienība vairāk uzticas un seko līdzi, ir tās kompānijas, kas tieši ar partiju reitingu pētīšanu nodarbojas visu četru gadu garumā, tie ir SKDS un "Latvijas fakti", un, nu, mēs redzam, ka tie dati, kuri bija publicēti "Delfos", šie TNS un arī "Norstat", un "Factum" un kādi vēl visādi dati nebija parādījušies, nu, mēs sevišķi būtiski tos neesam analizējuši. Mēs esam pasūtījuši...

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!