Foto: DELFI
Esiet sveicināti, cienījamie "Delfi TV" skatītāji, turpinām raidījuma sēriju "Par ko balsot?". Raidījumu sērija, kas sākas Saeimas vēlēšanu gada maijā, lai vēlētājiem savlaicīgi būtu laiks pavērtēt, salīdzināt, ko politiķi ir vai nav darījuši un, iespējams, pagatavoties, ko viņiem vajadzētu prasīt līdz vēlēšanām. Aicinām šajos raidījumos pa trim līderiem no visām tām partijām vai apvienībām, kas ir tikušas vismaz līdz viena procenta līmenim socioloģiskajās publiskotajās aptaujās.

Kariņš: Labdien!

Ne tik sen "Vienotības" valdes loceklis, ne tik daudz ārpus Latvijas esošs, lai gan no valdības locekļiem visticamāk visvairāk ārpus Latvijas esošs. Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

Rinkēvičs: Labdien!

Un kā trešā pārstāve. Ko jūs gaidītu, skatītāji? Ko jūs gribētu sagaidīt? Arvilu Ašeradenu? Varbūt derētu. Hosamu Abu Meri kā Saeimas frakcijas priekšsēdētāju. Vēl kādu ministru no "Vienotības"? Nekā tāda. Deleģēta ir partijas "Kuldīgas novadam" valdes priekšsēdētāja, Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja, kura mēnesi nu ir arī "Jaunās Vienotības" valdes locekle Inga Bērziņa.

Bērziņa: Labdien!

Es gribētu sākt ar to, ka visos gadījumos tika aicināta politisko spēku vadība vai pārstāvji augstākos amatos. Politiķi, kas atbild par to, kas ir darīts, un šis ir vienīgais tas gadījums, ka man liekās, ka atbilstoši tam uzaicinājumam, un es to arī teicu aicināšanas procesā, ka šis nav pasākums, kas īsti noticis atbilstoši tam, kas tika aicināts. Nav Saeimas frakcijas vadītājs, nav vispār neviena no Saeimas frakcijas, nav ne viens ministrs, ne otrs ministrs, ne trešais ministrs ir pašvaldības vadītāja, kura vairākas vēlēšanas pēc kārtas kandidēja "Tautas partijas" sarakstā Kuldīgā, kura 2013. gada pašvaldību vēlēšanās, kad jau bija "Vienotība", pirms tam nebija "Vienotības", kura bija vienalga savā sarakstā un konkurēja ar "Vienotību", līdz ar to es jūs tagad uztveru kā Hosamu Abu Meri mazliet, kā Arvilu Ašeradenu lielā mērā, jo viņš tomēr vada partiju, viņš ir ministru prezidenta, vai ne, nākamais cilvēks aiz ministru prezidenta. Un tāpēc man ir daži jautājumi jums kā šiem cilvēkiem, kā Jānim Reiram, varbūt kā Rihardam Kazlovskim. Sakiet kā jums šķiet, kāpēc četrus gadus pēc tam, kad "Vienotība" ir valdošā koalīcijā, Baltijas valstīs mēs vēl aizvien atpaliekam? Brīnums uz ekrāna. Mēs vēl aizvien kā bijām, tā atpaliekam ekonomikā no citām Baltijas valstīm.

Bērziņa: Bet mums jau Latvija kā neatkarīga valsts ir tikai 25 gadus, mēs augam un mācāmies. Un arī ekonomika mums...

Un šie visi ir iemācījušies ātrāk?

Bērziņa: Ir ļoti dažādi, ir dažādi ekonomiskie scenāriji. Tā līkne, kā jūs redzat, pats svarīgākais ir tas, ka viņa iet uz augšu. Ja jūs paskatāties beidzamajos gados, ko jūs esat uzlicis uz ekrāna, tad jau tā aina izskatās pozitīva.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!