Foto: DELFI

Esiet sveicināti, cienījamie "Delfi TV" skatītāji! "Delfi" studijā turpinās raidījumu sērija "Par ko balsot?" Saeimas vēlēšanu gadā. Atgādinu vēlreiz – aicinām ļoti demokrātiski visas partijas un apvienības, kas ir vismaz vienu procentu sasniegušas popularitāti publiskotās socioloģiskajās aptaujās, aicinām pa trim līderiem atrādīt vēlētājiem, lai varētu dabūt pirmos atskaites punktus pavasarī pirms vasaras kampaņas, pirms rudens balsošanas. Šodien studijā ir šopavasar jauntapusi apvienība – apvienība, kas saucas "Attīstībai/Par!" ar svītriņu pa vidu, šķērssvītriņu, kur zem šiem diviem vārdiem apvienojušās trīs partijas: "Latvijas attīstībai" un "Izaugsme", kuras abas neveiksmīgi jau vienreiz ir startējušas Saeimas vēlēšanās pirms četriem gadiem, un pērngad nodibinātā kustība "Par!", kas šogad īpašu uzmanību izpelnījās, nu, pērn un šogad, kad vispirms "Vienotības" Saeimas deputāti devās uz turieni un pēc tam stājās no turienes ārā. Studijā trīs kungi. Apvienības līdzpriekšsēdētājs, viņš arī kustības "Par!" vadītājs, iepriekšējās Saeimas sasaukuma laikā ilgu laiku – ekonomikas ministrs, tagad uzņēmējs Daniels Pavļuts. Otrs līdzpriekšsēdētājs apvienībā, valdes priekšsēdētājs "Latvijas attīstībai" partijā, Rīgas deputāts šobrīd, iepriekš vēl ilgāku laiku nekā ministrs Daniels Pavļuts, kā ministrs ilgāku laiku Ekonomikas ministrijā valdes sekretārs Juris Pūce. Un kustības "Par!" ierindas biedrs, tā varētu to teikt...

Kaščejevs: ...tā varētu to raksturot.

...Latvijas Universitātes asociētais profesors vēl aizvien Vjačeslavs Kaščejevs. Esiet sveicināti! Es, kā ar visiem, gribētu sākt par cilvēkiem. Bija līdz vakardienai pieteikta Dace Rukšāne, ka nākšot atrādīties kā jauntapusī politiķe, un tad viņu... spēlētāju maiņa notika, un Kaščejeva kungs ir vietā. Kas tad notika?

Pūce: Viņai ir personiski apstākļi, kāpēc viņa šodien nevar ierasties. Un...

Ā, bet tad būtu nākusi, ja varētu...

Pūce: Būtu nākusi, jā, jā, jā.

Nē, jo es skatījos "Twitterī" – viņa turpina būt tāds dabas vērotājs, tie tvīti, Kaščejeva kungs, ir par izglītību kaut ko, par izglītības reformām, viņa tagad par, par, par... par dabas vērošanu vairāk tur putni un tad dabas ainavas. Kurā jomā Rukšānes kundze būs speciālists jums?

Pūce: Daces... Dacei ilglaicīgi interese par dabas un vides aizsardzības jautājumiem un...

Tad uz viņu ir Vides ministrs potenciālais?

Pūce: Viņa... es domāju, ka viņa nepretendē būt par ministru. Viņa ir svaigi pievienojusies politikai, un vienkārši viņai ir patiešām ilglaicīga interese un arī kompetence vides aizsardzības jautājumos.

Kaščejeva kungs, es sēžu, skatos, ir potenciālais Izglītības ministrs piedāvātais?

Kaščejevs: Nu, vispirms ir jānotiek Saeimas vēlēšanām, un tad ir prezidentam jānoliek, kāda būs valdība...

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!