Foto: DELFI

Cienījamie "Delfi TV" skatītāji, turpinās priekšvēlēšanu nedēļas nu jau otrā puse, turpinās raidījumu cikls "Par ko balsot?", kurā pēc debatēm un diskusijām ir interviju sērija ar līderiem no tām partijām vai apvienībām, kuru reitingi socioloģiskajās aptaujās septembrī ir pārsniegušas 2,5% robežu. Šajā dienā mēs esam nonākuši līdz līderiem no līderiem, no divām tām partijām un apvienībām, kas ir reitinga augšgalā, lai runātu ko tad viņi ir parādījuši kampaņās, ko tad viņi ir parādījuši viens pret otru un pret pārējiem, ko pārējie pateikuši par viņiem un, kas galu galā pēc viņu skatījuma ir sagaidāms pēc vēlēšanām. Šis raidījums ar partiju "Saskaņa" diviem līderiem − partijas vadītājs, kurš Saeimas vēlēšanās nekandidē − Nils Ušakovs.

Ušakovs: Labdien!

Un partijas izvirzītais ministra prezidenta amata kandidāts, un viņš arī kandidē vēlēšanās − Vjačeslavs Dombrovskis.

Dombrovskis: Labdien!

Es ar visiem sāku tradicionālos jautājumus, paskatāmies uz tiem reitingiem manis pieminētajiem septembrī un paskatāmies pēc kā tas viss, piedošanu, izskatās. SKDS reitingi aizvadītās nedēļas nogalē parāda − "Saskaņa" līderos, bet ar krītošu reitingu pret iepriekšējo nedēļu. TNS reitingi drusku agrāk − "Saskaņa" līderos, nu grūti salīdzināt tos padsmitus ar SKDS, divu dažādu reitingu taisītāji. Pirms tam Norstat − arī padsmiti, drusku mazāki. Šorīt parādījās vēl viena maza TNS aptauja, ātra aptauja ar mazāku izlases skaitu pie 15%. Kopumā skatot to bildi − pirmā vieta neapšaubāmi, neapstrīdami, bet ja salīdzina ar SKDS aizvadītā mēneša, aizvadīto mēnešu visa gada reitingiem, viszemākais rādītājs, kāds ir bijis− krīt "Saskaņa".

Ušakovs: Iespējams. Iespējams krīt, iespējams aug, iespējams cilvēki īpaši neatklāj no visiem aptaujātajiem respondentiem savu izvēli.

Vai iepriekšējos mēnešos atklāja, tagad neatklāj?

Ušakovs: Mēs nekomentējam patreiz metodoloģiju vai atsevišķa kompānija un precizitāte, mums ir bijuši gadījumi, kad mums rezultāti vēlēšanās bija izteikti labāki nekā bija reitingi. Ir bijuši gadījumi, kad mums vēlēšanu rezultāti bija ļoti tuvu tam, kas bija prognozēts reitingos, mūsu partijas specifika vienmēr ir bijusi tā, ka rezultāti tomēr, vidēji, ja mēs paskatīsimies pagātnē, parasti par kādiem trīs, četriem, pieciem punktiem ir lielāki nekā tiek prognozēts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!