Valdošās koalīcijas politiķu atbalstu guvusī iecere ar iedzīvotāju ienākuma nodokli neapliekamā minimuma apmēru no nākamā gada vidus palielināt līdz 500 eiro mēnesī iecirtīs robu pašvaldību, pirmkārt jau Rīgas budžetā, ceturtdien intervijā "Delfi TV ar Jāni Domburu" uzsvēra Rīgas mērs Mārtiņš Staķis. "Mēs diemžēl šobrīd netiekam pie kādas konkrētas informācijas, tikai vairāk par tādām politiskām vienošanām, ka šis varētu būt jau otrais gads, kad būs jādomā, kam kaut ko pielikt klāt un vai vispār varēs pielikt," viņš teica.

Runājot par šā gada Rīgas budžetu, mērs atgādināja, ka pērn "pēc ilgiem gadiem" pašvaldību nodokļu ieņēmumi nevis pieauga, bet, gluži pretēji – samazinājās, tādēļ galvaspilsētas budžeta izdevumus būtu vajadzējis 36 miljoniem eiro. "Nevarējām par 36 miljoniem, samazinājām par 19, šogad būs jāmazina vēl 17. Ļoti cerējām uz šo gadu, ka ekonomika atkal augs un pašvaldībām būs iespēja atkal kaut kādām prioritātēm atvēlēt naudu," sūrojās Staķis.

Skaidrojot, kādas tad ir viņa prioritātes apstākļos, kad to iedzīvināšanai pieejamie līdzekļi ir ierobežoti, Staķis norādīja, ka tas ir sociālais budžets, Rīgas Pašvaldības policijas atalgojuma konkurētspēja un infrastruktūra. Pēdējo kā prioritāti numur viens sarunās ar mēru esot nosaukuši Rīgas apkaimju iedzīvotāji. Tādēļ šobrīd galvaspilsētas vadība risinot aktīvas sarunas ar valdību par iespēju aizņemties naudu lielāko tiltu un satiksmes pārvadu remontēšanai. Tāpat tiekot domāts par finansējuma palielināšanu ietvju uzturēšanai.

"Ja mēs varētu rēķināties ar tiem 60 miljoniem, ar kuriem mēs rēķinājāmies nākamgad klāt, prioritāšu sarakstā būtu vismaz kādas deviņas prioritātes. Šobrīd es būtu priecīgs, ja vismaz šīm trim prioritātēm varētu garantēt finansējumu," sacīja Rīgas mērs.

Visu Dombura sarunu Staķi, kurš aizvadījis pirmo gadu Rīgas mēra amatā, var noskatīties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!