Likvidējamās "ABLV Bank" akcionārs, bijušais valdes priekšsēdētājs Ernests Bernis neplāno doties pensijā, bet gan turpināt strādāt finanšu sfērā, veidojot jaunu investīciju kompāniju, otrdien "Delfi TV ar Jāni Domburu" apstiprināja bijušais baņķieris.

"Ko darīt, sēdēt mājās un gaidīt bankas likvidācijas procesa beigas? Man ir 45 gadi, pensijā negribu doties, esmu aktīvs cilvēks un man atņemta banka," uzsvēra Bernis, apstiprinot, ka plāno strādāt investīciju biznesā.

"Man ir nauda, pieredze finanšu tirgos un sakari, ko veidoju 20 gadus. Savukārt bankai ir daudzi lojāli klienti, tiem ir konti gan Eiropas Savienībā, gan Šveicē, gan ASV, to naudas izcelsme ir pārbaudīta," skaidroja baņķieris. Viņš atklāja, ka plāno veidot investīciju fondu, kura dalībnieki būs bankas lojālie klienti, fonds mēģinās izpirkt daļu bankas aktīvu un turpināt tos pārvaldīt. Runa ir par naudas summu apmēram 300 miljonu eiro vērtībā.

"Pēc diviem gadiem būs saprotams, vai man izdosies izveidot tādu kompāniju," rezumēja Bernis.

Pirms gada, 13. februārī, ASV Finanšu noziegumu apkarošanas institūcija jeb FinCEN nāca klajā ar paziņojumu, ka "ABLV Bank" legalizējusi nelikumīgi iegūtus līdzekļus.

FinCEN paziņoja, ka plāno noteikt sankcijas "ABLV Bank" par naudas atmazgāšanas shēmām, kas palīdzējušas Ziemeļkorejas kodolieroču programmai, kā arī nelegālām darbībām Azerbaidžānā, Krievijā un Ukrainā. "FinCEN" publiskotajā ziņojumā arī teikts, ka "ABLV Bank" vadība līdz 2017. gadam izmantojusi kukuļdošanu, lai ietekmētu amatpersonas Latvijā, cenšoties novērst pret to vērstas tiesiskas darbības un mazinātu draudus savām augsta riska darbībām. Tam sekoja "ABLV Bank" darbības apturēšana un lēmums par pašlikvidāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!