Kādreizējā "Vienotības" līdere Solvita Āboltiņa "Rīdzenes sarunās" nekad nav piedalījusies, tomēr Valda Dombrovska (tolaik "Jaunais laiks") pirmās valdības veidošanas laikā "Rīdzenē" tikusies ar tā brīža varas partijas "Latvijas Pirmā partija"/"Latvijas ceļš" līderi Aināru Šleseru, intervijā raidījumā "Delfi TV ar Jāni Domburu" atzina politiķe.

Sākotnēji Āboltiņa uz jautājumu par to, vai bijusi "Rīdzenē" atbildēja noliedzoši, bet pēc tam piebilda, ka viņai ar Šleseru divatā bijusi viena saruna, kas notikusi Dombrovska valdības veidošanas laikā.

"Bet nevis 501. numurā, bet lejā, vienā no zālēm. Bija brokastis ar Šleseru, kurās Šlesers mēģināja blefot. Tajā brīdī jau bija pieņemts [lēmums], ka mēs "[Latvijas] Pirmo partiju" neņemam valdībā, jo Šleseram vajadzēja visu pēc kārtas - Zemkopības ministriju un visu pārējo. Ja tu atceries, Ivaram Godmanim (tobrīd LPP) mēs toreiz piedāvājām Zemkopības ministriju, bet Šleseram vajadzēja Satiksmes ministriju un Ivaram palikt iekšlietu ministra amatā, un tajā brīdī praktiski jau bija panākta vienošanās ar "Tautas partiju"," viņa skaidroja tikšanās kontekstu.

"Tad, kad es gāju runāt ar Šleseru, tad man visi kolēģi teica: "Tikai atceries, ka tur ieraksta sarunas." To zināja visa Rīga, ka "Rīdzenē" ieraksta sarunas," viņa atminas.

Saskaņā ar Āboltiņas teikto šī tikšanās notika Valda Dombrovska pirmās valdības veidošanas laikā, 2008. gadā.

Kā zināms, Valdis Dombrovskis ministru prezidenta amatā sāka strādāt 2009. gada martā. Šī valdība turpināja darbu līdz par Saeimas vēlēšanām 2010. gada rudenī. Valdību veidoja "Jaunais laiks", "Tautas partija", Zaļo un zemnieku savienība, "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK, kā arī "Pilsoniskā savienība". "Latvijas pirmā partija"/"Latvijas ceļš", "Saskaņas centrs" un "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" tika atstāti opozīcijā.

Pilnu sarunu ar Āboltiņu iespējams noskatīties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!